Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dood konijn schrijft brief aan Nijmeegse Museumwinkel

Door Jurgen Smit 4 juli 2017

“Willen jullie er alsjeblieft voor zorgen dat mijn haren goed zitten?” Dat is de laatste wens van een dood konijn. De Nijmeegse Museumwinkel zette het konijn op, precies zoals hij het zelf gewild had. 

Het gebeurt niet elke dag dat de Museumwinkel een brief krijgt van een dood dier. Vol liefde schrijft Konijn (dat was zijn naam) over zijn heerlijke leven bij zijn baasjes Mees en Jurgen. “In het begin hadden ze het huis nog niet zo goed voorbereid en er lagen wat lekkere verlengkabels. Heerlijk aan geknabbeld. Toen werd de woonkamer opeens, zoals zij dat noemden, hufterproof gemaakt.”
Het schattige diertje vertelt verder dat hij gekocht is bij de Intratuin en dat hij 8 jaar is geworden. Bij zijn brief heeft hij enkele fotootjes gedaan. “Graag zou ik er zo uit willen zien als ik geprepareerd word. Ik zit daar zo parmantig en heb van die mooie bolle oren. Als ik namelijk bolle oren heb, ben ik iets aan het uitvreten.”

Konijn museumwinkel
Konijn toen hij nog leefde.

Konijn: ‘Ik hield niet van knuffelen’

Uit de brief blijkt dat het diertje in ieder geval over de nodige zelfkennis beschikt. “Ik was niet de makkelijkste maar wel de leukste. Ik hield er niet van om geknuffeld te worden. Het wordt tijd dat je aan mij begint. Ik wens je veel plezier en succes met het prepareren van mij en zorg er alsjeblieft voor dat mijn haren goed zitten.”

Konijn is met liefde geprepareerd

Inmiddels hebben de preparateurs van de Museumwinkel Konijn met liefde en helemaal volgens zijn wensen opgezet. Of geprepareerd zoals dat eigenlijk heet. Zo hoeven Mees en Jurgen Konijn toch niet helemaal te missen. Het resultaat zie je op de foto hierboven. Wil je meer opgezette zoogdieren of vogels zien? Neem dan eens een kijkje bij de Nijmeegse Museumwinkel.


Meer over Museumwinkel.com ontdekken?

Museumwinkel.com cadeauwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Van Welderenstraat 114, Nijmegen

Bekijk meer:cadeauwinkels

 

Meer over

Opmerkelijk

adv.