Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buurhondje wil Nijmegen veroveren: leen en knuffel een hond uit de buurt!

Door Jurgen Smit 13 juni 2017

Hou jij van honden? Maar heb je zelf nog niet de ruimte om een hond aan te schaffen? Misschien is Buurhondje dan wat voor jou. Het landelijke platform groeit snel en koppelt eigenaren van honden uit hondenliefhebbers in de buurt. Bedenkers Lyte en Lilli willen ook Nijmegen gaan veroveren.

Lyte gaat zelf graag af en toe met een hond wandelen maar kan zelf nog geen hond houden. “Ik zag dat hondeneigenaren soms niet de aandacht aan hun hond kunnen geven die het verdient, bijvoorbeeld door werk of gezinsuitbreiding. Ik wilde graag voor beide situaties een oplossing vinden.”

Hondenmaatjes geven persoonlijke aandacht

Buurhondje.nl is geen normale uitlaatservice. Een service laat vaak meerdere honden tegelijk uit. De lokale hondenmaatjes geven persoonlijke aandacht en brengen tijd met de hond door omdat zij van honden houden. “Vaak gaat het om mensen die vroeger zelf een hond hebben gehad en nu niet voor een hond kunnen zorgen. Bijvoorbeeld expats, senioren en gezinnen met kinderen.”

Natte-neuzen-matches

Nijmegen leenhondjes
Lyte en Lili hopen op veel matches in Nijmegen.

Op de Facebookpagina van Buurhondje zijn al veel natte-neuzen-matches te vinden. In Nijmegen moet Buurhondje nog van de grond komen. Lili: “Ook in Nijmegenaren zijn er vast hondeneigenaren die fulltime werken of juist bedlegerig zijn en die toch graag willen dat iemand uit hun buurt de hond kan uitlaten of oppassen. Nijmegen is een studentenstad, waar het voor vele studenten niet haalbaar is een eigen hond te nemen. Buurhondje biedt hen de mogelijkheid om toch het plezier van een hond te ervaren en tegelijkertijd iemand die hulp nodig heeft, te helpen.”

Schrijf je in en daten maar

Hondeneigenaren én hondenmaatjes kunnen zich inschrijven op buurhondje.nl. Iedereen kan gratis lid worden en zoeken naar leden in de buurt als je je plaats hebt ingevuld in je profiel. Kom je dan iemand tegen die jou leuk lijkt, dat kan iemand zijn die een hond zoekt om op te passen of je ziet juist een leuke hond, dan kan je een premium lidmaatschap nemen. Dat kost 39 euro per jaar. “Wij laten mensen bewust betalen, zodat het een verificatie is dat men serieus op zoek is naar iemand.” Alleen hondeneigenaren betalen dit bedrag, voor hondenmaatjes is het premium-lidmaatschap tijdelijk gratis.Meer over Buurhondje wil Nijmegen veroveren: leen en knuffel een hond uit de buurt! ontdekken?

Buurhondje wil Nijmegen veroveren: leen en knuffel een hond uit de buurt!


adv.