Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x nogal opmerkelijke openbare kunstwerken in Nijmegen

Door Jurgen Smit 7 februari 2018

Nijmegen verdient het om er mooi uit te zien! Verschillende openbare kunstwerken sieren dan ook ons straatbeeld. Niet iedereen is daar overigens even enthousiast over. Wij vonden vijf opmerkelijke kunstwerken en zijn benieuwd wat jullie ervan vinden. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

‘Schijven’ op het Stationsplein

stationsplein
Foto: Google

De gestapelde draaischijven van de Britse kunstenaar Tonny Cragg op het Stationsplein in Nijmegen zijn wat apart van vorm. Ze staan niet op een verhoging, maar liggen tussen het fietspad en de busbaan in. Wij zijn benieuwd wat jullie mening is over dit kunstobject!

Blauwe kunstwerk Kelfkensbos

speeltuin Lev
Lev beklimt het kunstwerk op Kelfkensbos.

Het ‘blauwe kunstwerk’ op Kelfkensbos heeft geen naam! Kunstenaar Narcisse Tordoir maakte deze ‘tekening’ van blauw geschilderd staal. In het kunstwerk kun je van allerlei verschillende vormen en objecten zien. Hoe zou jij het kunstwerk graag willen noemen?

Blokken op Palkerplein

Foto: Google

De drie gekleurde blokken op het Palkerplein in Wijchen trekken nogal bekijks. De één vindt die kleurtjes wel gezellig, de ander vindt het misschien minder een lust voor het oog. Hoe dan ook: opvallend is het wel!

Het Quack monument of De Fallus

Quack
Foto: Google

De WAT?! In de volksmond wordt het Quack-monument (ja, echt waar) ook wel de Fallus genoemd. Het standbeeld doet veel mensen namelijk denken aan het mannelijk geslachtsdeel. Het standbeeld is vernoemd naar meneer Quack. Hij was van 1902 tot 1919 wethouder van de gemeente Nijmegen.

Vuilnisbakkunst aan de Waalkade

Tegenwoordig vind je ook aan de Waalkade allerlei soorten kunst in de vorm van vuilnisbakken. Voor het project Walk of Waste werden verschillende vuilnisbakken verheven tot een kunstwerkje waardoor afval weggooien aangemoedigd zou worden. Wij vind het wel gaaf!

Zijn we nog een kunstwerk vergeten? Laat het ons weten en mail het naar nijmegen@indebuurt.nl.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.