Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heel Nederland mag het weten: Nijmegen is de beste stad om te fietsen!

Door Jurgen Smit 12 juni 2017

Wij weten het natuurlijk al lang, maar nu lijkt ook de rest van Nederland steeds meer overtuigd: Nijmegen is de beste stad in Nederland om te fietsen! De Volkskrant bericht vandaag dat je als fietser nergens zo goed tot je recht komt als in onze stad.

Snelfietspaden

Het zwarte asfalt gericht op auto’s maakt steeds vaker plaats voor de roze variant voor fietsers. In Nijmegen zijn ook een aantal snelfietspaden te vinden, zoals bijvoorbeeld het Rijnwaalpad naar Arnhem. Deze paden zijn speciaal aangelegd zodat fietsers weinig hinder ondervinden van autoverkeer en andere obstakels zoals stoplichten. Met de snelfietspaden wordt het makkelijker om ervoor te kiezen op de fiets naar je werk of studie te gaan. Meer fietsers zijn minder automobilisten wat scheelt in het aantal files op de autowegen. Ook is fietsen natuurlijk beter voor het milieu.

Velo-city

Van 13 tot en met 16 juni wordt in de regio Arnhem-Nijmegen Velo-city gehouden, het grootste fietscongres ter wereld. Zo’n 1.500 internationale fietsliefhebbers maar ook belangengroeperingen en wetenschappers komen in Nijmegen bij elkaar om te bespreken hoe ze het fietsen in de wereld kunnen stimuleren. Zelfs de koning komt morgen een stukje fietsen over ons Rijnwaalpad! Er zijn tijdens deze conferentie allemaal kei leuke evenementen in de stad waar wij een lijstje van gemaakt hebben zodat jij weet waar je moet zijn.Meer over Heel Nederland mag het weten: Nijmegen is de beste stad om te fietsen! ontdekken?

Heel Nederland mag het weten: Nijmegen is de beste stad om te fietsen!


Meer over

Nieuws

adv.