Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw! Er komt een rooftopbar in Nijmegen (en wij hebben de eerste beelden)

Door Jurgen Smit 4 mei 2018

Hotspot alert! Binnenkort kunnen we borrelen onder het genot van een prachtig uitzicht over onze stad. Er komt namelijk een echte rooftopbar in Nijmegen! Op dit moment is de verbouwing nog volop bezig, maar wij mochten alvast komen kijken.

LEVEL4

Een echte rooftopbar, dat hadden we in Nijmegen nog niet. Maar daar komt nu verandering in. Op het dak van Hotel Nimma aan de Weurtseweg wordt op dit moment druk getimmerd, gezaagd en geschilderd. Het dakterras van het hotel wordt namelijk omgetoverd tot een hippe rooftopbar: ‘LEVEL4’. Het wordt een bijzondere plek waar iedereen straks gezellig kan borrelen. Mét adembenemend uitzicht over onze mooie stad.

Er wordt nog flink geklust bij LEVEL4. Hier in het midden komt de bar. Op de achtergrond zie je het terrein van Nyma en De Vasim. (foto: indebuurt Nijmegen)

‘Het plan ontstond met een biertje op’

Het dakterras was er al, maar daar werd nooit iets mee gedaan. Mark Burgers, eigenaar van Hotel Nimma vertelt: “Op de bovenste verdieping van het hotel zit een vergaderruimte. Met het dakterras dat je via die ruimte bereikt, deden we nooit iets. Het plan ontstond met een biertje op. Nu zijn we alweer meer dan een jaar verder en is het bijna af. Het wordt een plek waar je vanaf een uurtje of vier een drankje kan komen drinken of een besloten feest kunt houden.”

‘Wow, dit is mijn stad’

Mark is razend enthousiast over de unieke borrelplek die ze aan het bouwen zijn. Mark: “Je heb hier prachtig uitzicht over Nijmegen. Je ziet de Honigfabriek, Nyma, De Vasim. Maar ook de St. Stevenskerk, en De Oversteek. Als ik hier sta denk ik ‘wow, dit is mijn stad’. Ik krijg er echt een goed gevoel bij en dat wil ik graag delen met mijn mede-Nijmegenaren.”

Het uitzicht vanaf LEVEL4 op De Vasim. (Foto: indebuurt Nijmegen)
Het uitzicht op Nijmegen vanaf LEVEL4 is heel mooi. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Pink paradise

Over de styling van de rooftopbar is duidelijk goed nagedacht. Er zijn loungebanken, hoge tafels met ijzeren barkrukken en zelfs picknicktafels. Binnenhuisarchitect Anne Pröpper: “Het groen rond de ijzeren stangen hebben we aangeplant en moet nog even gaan groeien. Het gaat er echt tof uit zien allemaal straks. Een pink paradise, met veel lampionnetjes en planten.”

Zet 17 mei maar alvast in je agenda, want vanaf dan kunnen we allemaal van het fijne uitzicht op Nijmegen genieten. Dan gaat LEVEL4 open.

De styling van het terras: pink paradise. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Meer over Hotel Nimma ontdekken?

Hotel Nimma hotels

Geopend09:00 - 22:00

Weurtseweg 478, Nijmegen

Bekijk meer:hotels
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.