Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Nijmegen: Blommers Bar aan de Handelskade

Door Jurgen Smit 1 september 2017

Aan de Nijmeegse Handelskade zit een gloednieuw proeflokaal: Blommers Bar. Je kan er een broodje eten, koffie drinken van koffiebranderij Blommers, of lekker borrelen. 

Berend Blommers is samen met zijn broer Robert eigenaar van koffiebranderij Blommers in het Honigcomplex. Nu hebben ze samen ook een bar geopend. “We wilden eigenlijk altijd al een branderij én een bar.” vertelt Berend in Blommers Bar. “Maar dat kan je niet tegelijk beginnen, dat is teveel. We zijn dus begonnen met de branderij en hebben de horeca uitbesteed aan Guus. Die opende in onze branderij First Things First. We zijn nu drie jaar bezig en vonden het nu tijd om onze eigen koffiebar te openen.”

Koffie en wijn bij Blommers Bar

De hoofdmoot van Blommers Bar is de koffie. “Dat zie je ook aan onze bar. Alles is ingericht op koffie.” Toch is dat niet het enige wat je kan bestellen. “Soms ga je ergens naar toe en dan bestel je een koffie. Daarna wil je er misschien nog eentje proeven, maar koffie kan je doorgaans niet eindeloos drinken, op een gegeven moment heb je genoeg gehad. Soms wil je dan helemaal niet weg uit het zaakje, want koffiebars hebben doorgaans een heel relaxte sfeer. Daarom hebben we besloten ons assortiment uit te breiden met bieren en wijnen, om mensen die zin hebben in een borrel aan het eind van de middag de mogelijkheid te bieden die bij ons te drinken.”

En ook de borrel is niet zomaar een glas wijn. “We zetten echt vol in op kwaliteit, ook bij onze wijnen. Zo schenken we bijvoorbeeld natuurwijnen, waar helemaal niets aan is toegevoegd. Ons brood komt van Streekbakker Jorrit, onze koffie natuurlijk van de branderij.” De broers vinden kwaliteit zo belangrijk dat ze het soms ook verder van huis zoeken. “Als er een steengoede wijn is uit Nieuw-Zeeland, dan wil ik die schenken. Ook als dat betekent dat de wijn de halve wereld over moet om hier te komen.”

 

Blommers Bar

Ondernemen aan de Handelskade

De locatie van de bar is niet voor iedereen even voor de hand liggend. Dat is dan ook precies waar Berend naar op zoek is. “Een ‘gewone’ kop koffie kan je overal wel bestellen. Wij bieden echt iets extra’s. De bar neemt een prominente plek in in onze zaak. Je kan er een kop koffie of een glas wijn bestellen en vragen stellen over het product. Dan vertellen wij je precies wat je wil weten. Het is een zaak waar je als koffieliefhebber wel even voor omloopt. Het lijkt me mooi om mensen binnen te krijgen die uit eten zijn geweest maar de koffie bij ons komen drinken. Ook lijkt het me gaaf als Blommers Bar een soort ‘thuiskomen’ wordt voor de bewoners van de 530 woningen hier. Dat je even naar beneden loopt voor een kop koffie of een wijntje.”

De locatie van Blommers Bar heeft nog een pluspunt. “Ik vergeet soms wat voor een mooie plek Nijmegen is. De locatie van de bar draagt dat goed uit. Je bent omringd door woningen, maar toch vind je hier rust. Als je weg kijkt over het water heb je soms het gevoel dat je op het platteland zit.”

[mc4wp_form id=”6695″]

Meer over Blommers Bar ontdekken?

Blommers Bar koffiebars

Gesloten09:00 - 17:30

Handelskade 206, Nijmegen

Bekijk meer:koffiebars
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.