Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hof van Holland in de Waalsprong: nieuw winkelcentrum in Nijmegen-Noord

Door Jurgen Smit 5 juli 2017

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het nieuwe woon- en winkelplan Hof van Holland in Nijmegen. Het gebied ten westen van station Lent is nu nog weiland maar daar komt snel verandering in. Bijzonder is dat er gestart wordt met de bouw van een winkelcentrum. Dat betekent dat de inwoners van Nijmegen-Noord over enige tijd kunnen shoppen bij verschillende supermarkten, modezaken en andere winkels.

Welke winkels er precies in het winkelcentrum komen is nog niet bekend. Op dit moment loopt er een aanbesteding en kunnen projectontwikkelaars zich inschrijven voor het plan. Zij gaan op zoek naar ondernemers die zich er willen vestigen.
Indebuurt vond uit dat het winkelcentrum ongeveer gepland is in het gebied ten zuiden van de Graaf Alardsingel. Bijzonder is dat er in Hof van Holland gestart wordt met de bouw van het winkelcentrum. Daarna zijn de woningen aan de beurt.

‘Lent roept om extra voorzieningen’

Tijdens bewonersavonden van de gemeente Nijmegen is duidelijk geworden dat Lent roept om extra voorzieningen. “Door de crisis heeft de woningbouw én de ontwikkeling van een winkelcentrum lange op de rem gestaan. Er is veel behoefte aan winkels in Nijmegen-Noord. Daarom is de gemeente blij nu te kunnen starten”, zegt een woordvoerder van de gemeente Nijmegen.

Woningen voor iedere portemonnee

Bij het winkelcentrum in Hof van Holland worden woningen gebouwd voor iedere portemonnee. Het gaat dus om zowel koop- als (sociale) huurwoningen, zoals appartementen, rijwoningen en geschakelde woningen. Mensen die graag in Hof van Holland willen wonen moeten nog even geduld hebben. Het duurt nog even voordat de verkoop en verhuur start. De bouw van winkels en woningen start pas eind 2018, begin 2019. Wil je geen enkel nieuwtje missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de Waalsprong.

Nijmegen-Noord is booming

Er gebeurt van alles in Nijmegen-Noord. Zo wordt er ook gewerkt aan de nieuwe wijk De Grote Boel. Wij schreven er al eerder een artikel over. En er zijn ook superleuke plannen voor het oude Ketelhuis naast het Thermion in Lent. Daar kunnen we na de zomer lekker eten en borrelen. Indebuurt Nijmegen sprak al met de eigenaar van dit nieuwe concept. Heb jij ook een nieuwstip over leuke dingen in de Waalsprong? Stuur ons een berichtje!

 Meer over Hof van Holland in de Waalsprong: nieuw winkelcentrum in Nijmegen-Noord ontdekken?

Hof van Holland in de Waalsprong: nieuw winkelcentrum in Nijmegen-Noord


  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.