Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Genderneutrale toiletten op Vierdaagsefeesten in Nijmegen

Door Jurgen Smit 2 juli 2017

Het Museumplein in Nijmegen krijgt tijdens de Vierdaagsefeesten genderneutrale toiletten. Dat zijn toiletten zonder ‘geslachtsaanduiding’.  Zowel mannen als vrouwen als gender-neutralen mogen gebruik maken van de toiletten. 

“We willen een feest zijn voor iedereen”, zegt directeur van de Stichting Vierdaagsefeesten Teddy Vrijmoet. “De roze woensdag bijvoorbeeld gaat eigenlijk niet ver genoeg. We willen meer richting de regenboog. Iedereen moet zich thuis voelen in Nijmegen.”

Wat is een genderneutraal toilet?

Met de inzet van de sekse-neutrale toiletten wil de stichting de acceptatie van genderneutraliteit stimuleren. Maar nu de hamvraag: wat is een genderneutraal toilet? Het gaat om een voorziening met in ieder geval niet meer het bekende mannetje en/of vrouwtje erop. Iedereen gaat door dezelfde deur naar binnen. Je mag dan zelf kiezen of je bijvoorbeeld gebruik maakt van een urinoir of van een ‘gewoon’ toilet.

Andere genderneutrale toiletten in Nijmegen

In Nijmegen hebben onder meer het Nijmeegse Stadhuis en de Stadswinkel al genderneutrale toiletten. Ook het Montessori College aan de Kwakkenbergweg heeft een genderneutraal toilet. De Gelderlander schreef daar al eerder over.

 

 

 

 Meer over Genderneutrale toiletten op Vierdaagsefeesten in Nijmegen ontdekken?

Genderneutrale toiletten op Vierdaagsefeesten in Nijmegen


  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.