Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feest! Deze bar opent middenin de Molenstraat

Door Jurgen Smit 24 oktober 2018

Op de plek van de Grote Griet in de Molenstraat opent 1 november een nieuwe bar: BAR 2. Deze studentenkroeg wordt gerund door een groep vriendinnen. “We gaan 7 dagen per week open,” vertelt bedrijfsleider Lisa Willems (23).

BAR 2

De naam ‘BAR 2′ was snel gevonden vertelt Lisa. “Tijdens de Vierdaagsefeesten werken we met onze vriendinnengroep altijd bij dezelfde bar buiten in de Molenstraat. We maken daar dan natuurlijk véél te veel werk van qua aankleding, thema’s en outfits, haha. Tijdens de feesten hebben alle bars nummers, en wij zijn altijd Bar 2. Omdat we met dezelfde vriendengroep dit café beginnen gaat die ook BAR 2 heten.”

Studentencafé

De meiden gaan van BAR 2 een echt studentencafé maken. “Onze focus ligt op studenten, studieverenigingen en disputen. We zijn zeven dagen per week open, en richten ons vooral op de dinsdag, woensdag en donderdagavond omdat dit voor studenten stapavonden zijn. We willen echt een persoonlijke touch meegeven aan BAR 2, daarom dragen we allemaal shirts met rugnummers en onze achternaam als we aan het werk zijn. Zo vormen we echt een team. We krijgen trouwens ook alle zes ons ‘eigen’ shotje. Je bestelt dus binnenkort een ‘Lisa’ aan de bar.”

Feestmuziek

De meiden hebben een nieuw lid in hun vriendengroep opgenomen: de huis-DJ van BAR 2. “Ze draait bij ons en tapt ook af en toe een biertje mee. De meeste kroegen huren DJ’s in, maar wij hebben er dus een in huis. We gaan vooral up-tempo feestmuziek draaien, in allerlei soorten genres,” vertelt Lisa.

Openingsweekend

Het is natuurlijk superleuk dat er weer een leuke, nieuwe bar in Nijmegen komt. Maar er is nóg meer goed nieuws! BAR 2 opent op 1 november en vanaf die dag kun je een hele week (!) een biertje halen voor 1 euro. Geen fan van bier? Om de opening te vieren kun je ook 10 shotjes kopen voor 10 euro. Dat wordt gezellig!

Lees ook:

Waaltheater Nijmegen

Let op: dit betekent de verbouwing van de Waalkade voor het verkeer in Nijmegen

Het duurde even, maar op maandag 29 oktober begeven de eerste graafmachines zich toch echt richting ...

Oproep: waar in Nijmegen ga jij het liefst vrijdagmiddagborrelen?

Er is niks lekkerder dan na een week hard werken op meteen de kroeg in te duiken. Er is inmiddels ze...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.