Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen tijd om te koken? Dit gezonde afhaalrestaurant opent in Nijmegen Oost

Door Jurgen Smit 26 oktober 2018

In Nijmegen Oost opent binnenkort een nieuw restaurantje: Toko Oost. Het take away-restaurant is vooral gericht op de hard werkende Nijmegenaar, al is iedereen er natuurlijk van harte welkom.

Toko Oost

Bij de naam denk je waarschijnlijk aan een Indonesisch restaurant, maar dat is het niet vertelt eigenaar Noortje Rinzema (29). “Ik vind de Indonesische keuken wel erg lekker en dat zul je ook vaak terug zien in mijn gerechten, maar ik maak ook gewoon stamppotten en heb blond haar, haha. Ik vond de naam gewoon leuk en herkenbaar klinken, dus ik dacht: waarom niet?”

Noortje Rinzema Toko Oost
Noortje Rinzema kookt straks voor je in haar Toko Oost. (Eigen foto)

Gezond eten

Toen Noortje nog in de horeca bij Bairro Alto werkte, vond ze het soms moeilijk om een gezonde maaltijd te vinden. “Af en toe heb je gewoon geen zin om te koken. Als ik terug kwam van een lange dag werken en ik wilde wat bestellen, kwam ik altijd uit bij sushi, friet of pizza. Terwijl je eigenlijk gewoon gezond wilt eten.”

Maandag tot vrijdag

Noortje kookte al een tijdje vanuit huis, alleen op de donderdag. “En dat liep eigenlijk al heel snel erg goed. Toen vervolgens het pandje een paar deuren naast mijn huis vrij kwam, ben ik er voor gegaan. Ik wil op maandag tot en met vrijdag gaan koken. Dat zijn de dagen waarop werkende mensen, ouders en sportievelingen niet altijd tijd hebben om te koken. Je kunt straks tot 16.00 uur je bestelling doorgeven en dat na werk komen ophalen. Al kun je natuurlijk ook gewoon binnenlopen. Ik heb straks ook 3 of 4 tafeltjes binnen, dus bij mij eten kan ook!”

Back in the game! ??‍♀️~ 13 september ~Pompoenstamppot met rucola, rode pesto en noten. Helemaal vegan ? en warm dit…

Posted by Toko Oost Nijmegen on Monday, 10 September 2018

Stamppot en meer

Noortje wil iedere dag twee warme maaltijden koken en een koude schotel. Daarnaast maakt ze soep, bijgerechten en toetjes. “Ik ga vaak voor een stamppot en een gerecht met verse groenten, tempeh en rijst. Ik kook vooral met verse producten en maak vooral wat ik zelf lekker vind. Dat zal regelmatig vegetarisch zijn, maar soms ook met vlees. Al kun je bij Toko Oost ook altijd een vegetarische of veganistische maaltijd bestellen.”

Locatie

Als alles volgens planning gaat, opent Toko Oost in de eerste of tweede week van november in de Koolemans Beynenstraat 98. Voorheen zat hier cafetaria Tizi.

Lees ook:

Feest! Deze bar opent middenin de Molenstraat

Op de plek van de Grote Griet in de Molenstraat opent 1 november een nieuwe bar: BAR 2. Deze student...
Aris Market

Eindelijk: de nieuwe supermarkt in Nijmegen Oost is open

Het stond al een tijdje groot op de gevel van het pand, maar nu is de nieuwe winkel aan de Van 't Sa...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.