Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze toffe nieuwe zaak opent midden in het centrum

Door Jurgen Smit 3 september 2018

In een nog onontdekt pareltje in de Nijmeegse binnenstad vind je binnenkort De Fabriek: een conceptstore en lunchroom in een keimooie oude Fabriek!

Rust in het centrum

Claire Kaal opent De Fabriek samen met haar ouders. “Het pand zit tegenover Coef in de van Welderenstraat. Vroeger was het een hout- en lampenfabriek. Je moet eerst een stalen poort door en dan 20 meter doorlopen, dan kom je bij ons pand uit. Je zit dus midden in het centrum en ervaart toch rust,” vertelt Claire.

Conceptstore en lunchroom

De Fabriek wordt een conceptstore en lunchroom ineen. “We verkopen bijvoorbeeld industriële accessoires, dat past bij de sfeer van het pand. Denk hierbij aan stoelen en kastjes, maar ook aan kleding en mode-accessoires. Je ziet nog goed dat het pand een fabriek is geweest, bijvoorbeeld aan de oude staalconstructies die bewaard zijn gebleven. Dat past dan weer helemaal bij de artikelen die je kunt kopen in de conceptstore.”

Interesse voor antiek

Naast lekker shoppen kun je bij dit familiebedrijf terecht voor een lekker bakje koffie en een goede lunch. “Ik heb zelf small-business en retailmanagement gestudeerd aan de HAN. Vroeger ging ik altijd met mijn vader mee naar Frankrijk, de marktjes afstruinen. Hij werkt in de bouw maar gaat daarnaast samen met mij en mijn moeder in De Fabriek werken. Mijn tante is eigenaresse van Philipse koffie en brocante, het zaakje achter de Stevenskerk. Dus die interesse voor antiek is wel een familiedingetje!”

Op 8 en 9 september wordt De Fabriek feestelijk geopend en kun je er terecht voor een glaasje en een hapje. 

  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.