Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Staking in onderwijs: Leerlingen van de Oversteek maken lawaai voor leerkrachten

Door Jurgen Smit 27 juni 2017

Oordopjes in en gillen maar! Heerlijk om even al die frustratie over het lerarentekort eruit te schreeuwen. Dinsdagochtend begonnen veel Nijmeegse scholen een uur later. Maar op de Oversteek in Nijmegen-Noord pakten ze de staking iets anders aan. Leerlingen en ouders van OBS De Oversteek kwamen bij elkaar om de landelijke actie kracht bij te zetten. Letterlijk, met hun stem. 

De actie ‘lawaai voor leerkrachten’ is een initiatief van een aantal ouders, de Oudervereniging en de Medezeggenschapsraad. Om de landelijke staking (bijna alle basisscholen begonnen een uur later dan normaal) te steunen werd er op OBS De Oversteek rond 9.15 uur flink lawaai gemaakt.

Een uurtje staken is eigenlijk te weinig

Initiatiefnemer Mieke Miltenburg: “Met de prikactie van slechts één uur hebben de leerkrachten heel erg rekening gehouden met de impact die het op de planning van ouders heeft. Door lawaai te maken voor leerkrachten laten we weten achter de reden van de actie te staan.”

Bijzondere staking vanavond bij Hart van Nederland

Bij de lawaaiactie in Nijmegen was ook een filmploeg van Hart van Nederland aanwezig. Kijken dus vanavond, 18.00 uur, SBS6.

 Meer over Staking in onderwijs: Leerlingen van de Oversteek maken lawaai voor leerkrachten ontdekken?

Staking in onderwijs: Leerlingen van de Oversteek maken lawaai voor leerkrachten


adv.