Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cheers! Deze barman tapt officieel de beste biertjes van Nijmegen

Door Jurgen Smit 16 oktober 2018

Perfecte fluitjes en vaasjes tappen en een speciaalbier uitschenken onder het oog van de jury. Dat was de opdracht voor de 72 (!) deelnemers aan de Nijmeegse tapwedstrijd in het Goffertstadion. De beste vijf tappers mogen in januari meedoen aan de landelijke finale.

Giulio Severijnen

De best getapte biertjes uit Nijmegen zijn dit jaar te vinden in Café Biessels! Barman Giulio Severijnen ging er namelijk met de eerste prijs vandoor. Het zegt je misschien niet heel veel, maar met een bijzonder hoge score van 171 punten mag hij zich terecht de tapkoning van Nijmegen noemen.

Opdrachten

De deelnemers moesten in de eerste ronde twee perfecte fluitjes en twee vaasjes tappen. Het glas moet natuurlijk brandschoon zijn, de schuimkraag subliem en de presentatie – met het etiket naar voren – uitmuntend. In de finaleronde moesten de deelnemers de fluitjes en vaasjes achter elkaar tappen. Samen met het uitschenken van een speciaalbier voor de jury werd vervolgens bepaald welke bartender het dichtst in de buurt kwam van perfectie.

De tapwedstrijd in Nijmegen is een van de grootste in Nederland. (Foto: Indebuurt)

Top 5

Naast Giulio mogen ook Bram Reineman (Café Beer & Bites, 2e plaats), Ramon Tijsse Claase (Sterrebosch Wijchen, 3e), Koen Wilmes (Biertaveerne De Gouverneur Maastricht, 4e) en Rosmarijn Raanhuis (Proeflokaal Beij Ons, 5e) naar de finale tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam. De winnaar mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. Wil je weten hoe de rest het er vanaf bracht? Kijk dan hier voor de volledige uitslag.

tapwedstrijd
Barman Niek van het Bascafé tapt de fluitjes waarmee hij uiteindelijk 12e zou worden. (Foto: Indebuurt)

Vorig jaar

De beste Nijmeegse tapper van vorig jaar was Danny van der Pluijm van Irish Pub The Shamrock. Hij deed dit jaar niet meer mee, maar haalde al meerdere malen de finale en werd zelfs een keer 2e van heel Nederland. Hopelijk kan Giulio dat dit jaar overtreffen!

Interview met de winnaar

Later vandaag volgt er op deze website een interview met winnaar Giulio, want we willen toch wel even weten waar hij deze skills vandaan heeft!


Meer over Café Biessels ontdekken?

Café Biessels cafés

Geopend10:00 - 01:00

Grote Markt 42, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Meer over Beer & Bites ontdekken?

Beer & Bites cafés

Gesloten16:00 - 00:00

Priemstraat 9, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Meer over Proeflokaal Beij Ons ontdekken?

Proeflokaal Beij Ons cafés

Geopend12:00 - 01:00

Daalsedwarsweg 21, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

Speciaalbier drink je in deze bruine kroegen in Nijmegen

Nijmegen staat bekend om de hoge mate van consumptie van speciaalbieren. We hebben een meerdere spec...

 

adv.