Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

tester

Door Van Ons 15 november 2019

Yes, het weekend staat weer voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou lekker los wil gaan, of wil relaxen: er is dit weekend genoeg te beleven in Utrecht. Kijk maar:

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

What You See Festival

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 november kun je naar het internationale What You See Festival in Utrecht. Verwacht dans, theater, film, exposities, muziek met als overkoepelend thema gender en identiteit. Meer info vind je hier.

Grand opening de Kwekerij

De Kwekerij
Simone en Ella beginnen pop-up restaurant De Kwekerij. Foto: De Kwekerij

Sinds 6 november vind je pop-up restaurant De Kwekerij aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan. Je kunt hier terecht voor bar food, all day breakfast en een biologisch biertje. Klinkt lekker? Vrijdag 22 november, van 16.00 tot 20.00 uur, vieren eigenaren Ella en Simone het feit dat ze écht open zijn. Meegenieten van een glaasje bruisende bubbels? Kijk dan even hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door TEST bedrijf Saskia. Meer over TEST bedrijf Saskia ontdekken?

TEST bedrijf Saskia

Gesloten09:00 - 18:00

Tropicalismo

Foto: Tropicalismo Facebook

Zin om vrijdagnacht van 23.00 tot 04.00 uur los te gaan tijdens een muzikale hittegolf? Scoor dan gauw je kaarten voor Tropicalismo in Ekko: van afrobeat tot samba, van zouk tot bollywood, dit wordt een nacht die je nooit meer vergeet! No worries: de dj’s zetten de kachel op 10, zodat jij het niet al té heet krijgt.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Jurgen’s Brand. Meer over Jurgen’s Brand ontdekken?

Jurgen’s Brand restaurants en horeca

Gesloten09:00 - 18:00

Jacob Bontiusplaats 9, Amsterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Malcom Gladwell: Talking to Strangers

Internationaal bestsellerauteur en meesterverteller Malcom Gladwell komt zaterdag 23 november naar The School of Life in TivoliVredenburg. Naast schrijver van boeken is Malcolm essayist bij The New Yorker, podcastmaker en staat hij bekend als getalenteerd spreker. In zijn werk laat hij zijn publiek aan de hand van waargebeurde verhalen kennismaken met verrassende inzichten uit de sociale wetenschappen. Tijdens zijn optreden in Utrecht laat hij je zien waarom we anderen zo vaak niet goed begrijpen. Hij neemt je mee langs verwarrende ontmoetingen, ingewikkelde puzzels en fatale misverstanden. De deuren gaan om 14.00 uur open. Een kaartje kost €47,50 (inclusief het boek Praten met vreemden) en koop je hier.

Comic Con

Dutch Comic Con
Foto: AD Utrechts Nieuwsblad/Eduard Koek

Op zaterdag 23 en zondag 24 november zal Utrecht worden overspoeld door duizenden mensen die zich op de meest creatieve manieren uitdossen als gamepersonage of filmheld. Dan vindt Dutch Comic Con namelijk plaats in de Jaarbeurs. Vorig jaar kwamen er tienduizenden liefhebbers van strips, stripverfilmingen, tv-series, sciencefiction, fantasy, games en cosplay op de beurs af. De aller- allerlaatste tickets koop je hier.

Markt Hoge Hiemstraplein

Bron: Hooghiemstra Utrecht Facebook

Zondag 24 november van 12.00 tot 17.00 uur wordt er voor het eerst een markt georganiseerd aan het Hooghiemstraplein 52. Bij de kapper op nummer 52 krijgen kleding, meubels en andere spullen een tweede leven. En mocht je nog leuke cadeautjes zoeken voor de feestmaanden: er worden ook zelfgemaakte sieraden, illustraties en kaarten verkocht door Cards by Eva. Bij The Happy Toko kun je heerlijke gezichtsmaskers, accessoires en andere zoete spulletjes kopen. De Martabakker070 verkoopt deze dag lekkers.

Klassiek in de Stadskamer

Foto: TivoliVredenburg Facebook

TivoliVredenbrug en Hoog Catharijne presenteren: Klassiek in de Stadskamer. Elke laatste zondag van de maand verrassen gerenommeerde ensembles en aanstormend talent het winkelend publiek – buiten de concertzaal. Zondag 24 november – vanaf 13.00 uur – treedt het Libero strijkorkest op. Een jong ensemble dat uit het hoofd speelt, zonder dirigent! Het concert is gratis toegankelijk in Hoog Catharijne. De rest van de agenda bekijken kan hier.

Winterwinkelen bij de Makers van Merwede

View this post on Instagram

Deze zondag (24 nov) is Winterwinkelen bij de leukste broedplaatsen van Utrecht: @decreateurdotcom, @vechtclubxl, @dealchemistutrecht en @kanaal30.⁠ Tijdens Winterwinkelen koop je jouw handgemaakte decembercadeaus direct bij de maker en kun je een kijkje nemen in de ateliers.⁠ ⁠ Naast het shoppen hebben alle broedplaatsen ook leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je bij De Createur je naam in een product van Utrechste bomen lasergraveren, reuzen kapla spelen en gezellig knutselen.⁠ ⁠ Bekijk het programma van de andere deelnemende broedplaatsen (@vechtclubxl, @dealchemistutrecht en @kanaal30) in het Facebook evenement.⁠ ⁠ #winterwinkelen #makersvanmerwede #makersvanutrecht #madeinutrecht #made030 #shoplocal #makersmarkt #vechtclubxl #kanaal30 #decreateur #dealchemist #utrechtsemaker #utrechtsemakers

A post shared by De Makers van Merwede (@makersvanmerwede) on

Cadeaus van Utrechtse makers shop je zondag 24 november van 12.00 tot 18.00 uur tijdens het evenement Winterwinkelen in de stadswijk Merwede. De Vechtclub XL, Kanaal30, De Createur en de Alchemist bundelen die dag hun krachten: je scoort bij hen lokaal gemaakt porselein, sieraden, houtwerk, 3D-prints, illustraties, meubels en meer. Daarnaast is er genoeg te doen: volg creatieve workshops, speel interactieve games, kijk films in de kerstbioscoop en luister naar livemuziek onder het genot van een lokaal hapje en drankje bij het kampvuur. Kijk hier voor meer informatie.

Nog meer leuks om te doen:

 

 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.