Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Zo ziet Nijmegen er over tien jaar uit

Door Jurgen Smit 24 september 2018

Onze stad is de oudste van heel Nederland en heeft dus een rijk verleden. Maar, Nijmegen heeft ook nog een hele toekomst voor zich! Wij vonden 7 dingen die de komende jaren veranderen. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Mega bioscoop onder de grond

Foto ter illustratie. Bron Unsplash.

Over tien jaar (hopelijk al wel wat eerder) vinden we in Nijmegen in elk geval een super grote mega bioscoop met acht zalen… onder de grond! De ruimte van de voormalige Aldi in de Mariënburgpassage is gereserveerd voor deze nieuwe megabios.

Nieuw hotel tegenover het station

Metterswane Nijmegen
Gebouw Metterswane. (Foto: indebuurt Nijmegen)

Het Nijmegen van de toekomst krijgt ook een enorm hotel op de plek van Metterswane (het gebouw tegenover het station). En op deze plek komt niet alleen een hotel, er komen ook een supermarkt, een restaurant en koopwoningen en huurwoningen!

Thermen Berendonck

Thermen Berendonck
Wow, dit is de nieuwe sauna van bovenaf gezien. (Foto: Thermen Berendonck)

Aan het water van de Berendonck verrijst langzaam maar zeker een mega welnessresort. Thermen Berendonck wordt helemaal gebouwd rondom het thema ‘1001 nacht’: oosters met Indiase stijlinvloeden. Op 1 mei 2019 kunnen we hier al lekker gaan chillen.

Nieuw station

nieuwe station
De nieuwe ingang van station Nijmegen aan de westzijde.

Het werd ook wel eens tijd: station Nijmegen wordt compleet vernieuwd! Zo krijgt het nieuwe station een vette entree aan de kant van de tunnel (waar nu het UWV-gebouw staat). Nog meer cadeautjes: een beheerde fietsenstalling en een nieuwe Kiss & Ride plek.

Nieuwe Waalbrug

regenboog Waalbrug
De nieuwe Waalbrug in alle kleuren van de regenboog. (Afbeelding: gemeente Nijmegen)

Nijmeegs trots, de Waalbrug, krijgt een keitoffe make-over! In het Nijmegen van de toekomst geeft ons stadsicoon zelfs gekleurd licht, en als fietser vang je een stuk minder wind.

Winkelcentrum in Hof van Holland

Foto:AM en VanWonen, Hart van de Waalsprong.

Het gebied ten westen van station Lent is nu nog weiland maar daar komt snel verandering in: er komt namelijk een winkelcentrum genaamd Hart van de Waalspring in de wijk Hof van Holland! Dat betekent dat de inwoners van Nijmegen-Noord over enige tijd kunnen shoppen bij verschillende supermarkten, modezaken en andere winkels.

Nieuwe Waalkade

Waalkade Nijmegen
Zo komt de Waalkade eruit te zien. (Ontwerp: gemeente Nijmegen)

Naast een nieuwe Waalbrug krijgen we ook nog eens een nieuwe Waalkade! De kade krijgt een groene ligweide en er komen overal bomen te staan. Er komt een waterspeelplaats en er komen terrassen. We zijn blij dat dit plekje eindelijk leuk wordt opgeknapt!

Wat hoop jij nog meer in Nijmegen te zien over tien jaar?

Waar hoop jij nog meer op? Een golfslagbad, een nieuw museum of een nieuw stadspark? Laat het ons weten en mail naar nijmegen@indebuurt.nl!

 

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.