Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wandelen door Nijmegen: 8 x leuke en beroemde steegjes

Door Jurgen Smit 22 augustus 2018

Wandel jij graag door Nijmegen? Check dan vooral ook deze leuke steegjes met bijvoorbeeld prachtige doorkijkjes op oud-Nijmegen. Geniet je mee?

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

De Papengas

Papengas Nijmegen
De Papengas in Nijmegen. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

In Nijmegen heten veel steegjes een gas. Een gas is een hele oude naam voor steeg. En daarmee werd niet zomaar een steeg bedoeld maar een smallere doorgang naar achterliggende woningen van ‘armere’ mensen. Een prachtige ‘gas’ vinden we terug in de benedenstad: de Papengas. Waarschijnlijk is dit steegje zo genoemd omdat er vroeger een pastoor heeft gewoond. Geniet van oude muren en deuren en loop vooral een stukje door. Dan kun je namelijk ook nog de St. Jacobskapel en ’t Oude Weeshuis bewonderen!

Het Vogelhofje (Glashuis)

Nijmegen Vogelhofje
Het Vogelhofje. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Dit ‘soort van steegje’ is iedere dag tot 21.00 uur geopend. Wandel het Glashuis in vanaf de Lange Hezelstraat en je komt vanzelf al deze prachtige vogelkooitjes tegen. 

Kronenburgergas

Kronenburgergas Nijmegen
De Kronenburgergas in Nijmegen. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Ook deze gas is een zijtak van de oudste winkelstraat van Nederland. Je hebt hier een mooi doorkijkje op de Kruittoren in het Kronenburgerpark. 

Ottengas

Ottengas Nijmegen
De Ottengas in Nijmegen.

In de Ottengas bewonder je onder meer het Middeleeuwse Cellenbroederenhuis. Interessant feitje: Eind jaren ’90 stond dit gebouw op instorten maar door het stutten van de muren kon het gebouw worden gered, zo lezen we op de website van Noviomagus

St. Stevenskerkhof

St. Stevenskerkhof Nijmegen
St. Stevenskerkhof in Nijmegen. (Foto: Google Streetview)

Wow! Dit vinden wij één van de mooiste steegjes in Nijmegen. De naam St. Stevenskerkhof doet somber aan, maar van het idyllische steegje kun je volgens ons alleen maar blij worden. Vergeet ook niet een koffie of een lekkere lunch te scoren bij Philipse Koffie en Brocante. Hier schreven we eerder dit artikel over. 

St. Josephof

St. Josephhof
St. Josephhof in Nijmegen. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Hou je van kleurtjes en vrolijke streetart? Wandel dan eens langs de St. Josephhof (zijstraatje van de Hertogstraat). De hele Hertogstraat is trouwens flink onder handen genomen. Je checkt het allemaal in dit artikel en video. 

Achter de Hoofdwacht

achter de hoofdwacht steegjes
Achter de Hoofdwacht. (Foto: Google Streetview)

Ook in dit typisch Nijmeegse steegje staan vaak toeristen foto’s te schieten. Achter de Hoofdwacht vind je aan de Grote Markt.

De Vlaamsegas

Vlaamsegas Nijmegen
De Vlaamsegas in Nijmegen. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Gehaat en geliefd: dit is misschien niet de mooiste, maar wel één van de beroemdste steegjes van Nijmegen! Mocht je er vroeger van je moeder nooit komen, sinds kort is de steeg opgefleurd met mooie en lichte muurschilderingen. Dit moet de sfeer en leefbaarheid in de Vlaamsegas verbeteren. 

Steegje gemist?

Hebben wij een steegje gemist? Laat het ons weten! Stuur jouw tip (en het liefst ook een foto) naar nijmegen@indebuurt.nl of laat jouw ‘steegje’ achter in de comments.

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.