Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Nijmegen: een ijsje scoren bij Davino

Door Jurgen Smit 8 april 2018

Wist je dat Nijmegen vroeger een eigen ijsfabriek had? De oudere generatie Nijmegenaren kent vast nog wel het Davino-ijs. Davino staat voor De Aangenaamste Versnapering In Nijmegen en Omgeving. De ijsfabriek was te vinden aan de Van Gentstraat in onze stad. 

Chocolade-ijs scoren bij Davino

Wat veel Nijmegenaren zich nog herinneren zijn de ijscokarren van het Davino-ijsmerk die door de Nijmeegse straten reden. Je scoorde er dan voor een paar dubbeltjes chocolade-ijsjes of wafeltjes. Veel meer herinneringen aan het Nijmeegse ijs vind je op de website van Noviomagus.

Davino Nijmegen
Foto: Noviomagus.nl/collectie Wilma Tijssen

De Magnum is uitgevonden in Nijmegen!

In de jaren ’60 kwam er een einde aan de productie van consumptie-ijs in Nijmegen, aldus Noviomagus. En in 1968 werd het Davino IJsproduktiebedrijf in Wilp geopend. Davino werd in 1985 opgekocht door Unilever. Wist je trouwens dat het beroemde Magnum-ijsje eigenlijk is uitgevonden in Nijmegen? Onze ijsfabriek bracht het op de markt en vroeg er 1,50 gulden voor. Omdat de klant het ijsje te duur vond werd het al snel uit de productie gehaald. Een jaar later bracht Unilever het op de markt en dit keer met veel succes!

En nu…. een ijsje!

Anno 2018 houden wij Nijmegenaar nog steeds van ijs en met dit weer helemaal. En waar je moet zijn?
Dat staat in dit artikel!

ijsjes ijs Nijmegen

Hello sunshine! Hier in Nijmegen scoor je de lekkerste ijsjes

JOEHOE! De zon schijnt! En dat betekent dat we weer ijsjes mogen eten. In Nijmegen scoor je op heel ...

 

 

adv.