Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nostalgie: deze zaken vond je vroeger in Nijmegen

Door Jurgen Smit 4 november 2018

Heb jij soms ook heimwee naar vroeger? Wij wel, en daarom maakten we een lijstje van deze zaken die weg zijn uit Nijmegen en die we missen! De meeste foto’s vonden we op de Facebookpagina Nijmegen Toen

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Luxor Bioscoop

Bioscoop Luxor zat voor de Tweede Wereldoorlog aan het Mariënburg, daarvoor nog aan de Pater Brugmanstraat. Uiteindelijk verhuisde de bioscoop naar het pand aan Plein’44 dat als laatste werd behuisd door de Intersport en nu helaas al een tijd leeg staat. Wij hadden nog wel eens naar Luxor gewild!

Peek & Cloppenburg

Tot 1998 vond je de kledingwinkel Peek & Cloppenburg waar nu de H&M in de Burchtstraat zit. De winkel werd in de oorlog platgebombardeerd. Op de foto zien we Peek & Cloppenburg na de oorlog, in het nieuw pand wat er nu nog steeds staat. Wie is er niet met z’n ouders kleding gaan scoren?

Videotheek Daalseweg

Videoland
In dit pand aan de Daalseweg zat vroeger videotheek Videoland. Foto: Google

Aan de Daalseweg tegenover de Albert Heijn, op de plek waar nu biologische eetwinkel Estafette zit, vond je vroeger een heuse videotheek. Bij Videoland kon je video’s en later DVD’s huren. Nu bestaat Videoland alleen nog online, maar vroeger was het feest als we op vrijdagavond rond stonden te neuzen tussen de nieuwe films!

Postkantoor

Op de foto zien we het oude postkantoor aan de van Schevichavenstraat in 1958, in het pand waar sinds 2010 de Albert Heijn gevestigd is. Vroeger stond je hier in de rij om je pakketje op de bus te doen. Andere tijden, he!

Lellebel

Aan de Stikke Hezelstraat, hier te zien op een oude foto uit 1925, zat vroeger oorbellenzaak Lellebel. Menig Nijmegenaar liet in het piepkleine zaakje gaatjes in zijn of haar oren schieten (niks piercen, gewoon schieten!) of zocht er mooie oorbelletjes uit.

Van Woerkom

In de Molenstraat, op de plek waar nu de Coop te vinden is, stond ooit de eerste supermarkt van Nederland! De ‘van Woerkom‘ was de eerste plek waar de klant zijn of haar spullen zelf kon pakken, in een mand kon doen en uiteindelijk kon afrekenen. In 1969 werd van Woerkom verkocht, maar het pand bleef altijd een supermarkt.

V&D

Op de foto zien we de V&D in 1985. Tot voor kort ging de Nijmegenaar er shoppen voor portemonnees, rolkoffers en natuurlijk een lekker broodje kruidenkaas op het dakterras bij La Place. We missen wel meer dingen aan de V&D, maar La Place hebben we in elk geval al terug!

Free Record Shop

Foto ter illustratie. Bron: ANP

Weet je nog, de het tijdperk voor Netflix en Spotify? Toen ging je dus naar de Free Record Shop om een DVD of CD te scoren. Daar had je dan ook nog voor gespaard! Dat waren tijden, mensen.

Wat mis jij nog meer?

Welke zaken mis jij nog meer in het Nijmegen van nu? Laat het ons weten op Facebook of mail naar nijmegen@indebuurt.nl.

 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.