Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor alle nieuwe studenten: dit heb je nodig om te overleven in Nijmegen

Door Jurgen Smit 22 augustus 2018

De Nijmeegse introductie is begonnen! Allerliefste eerstejaars: welkom in de mooiste en gezelligste (studenten)stad van de wereld: Nijmegen. We wensen jou een superleuke tijd in onze stad. Wil je goed voorbereid beginnen aan de leukste tijd van je leven, lees dan vooral even deze tips!

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Zet je fiets in Nijmegen vooral niet zomaar op straat

fietsen Nijmegen
Wat je moet weten over fietsen in Nijmegen. (Foto: ANP)

Zorg goed voor je stalen ros, als je er eentje bezit. In Nijmegen mag je je fiets niet overal neerzetten. Zet je je fiets bijvoorbeeld buiten de klemmen, dan is de kans groot dat je fiets opgehaald wordt door de AFAC. De AFAC wat? Ja, de Algemene Fiets Afhandel Centrale. Je krijgt hier je fiets alleen terug als je je ID-kaart laat zien, je fietssleutel past èn je 10 euro dokt. Wij maakten al eerder een handig lijstje met alle to do’s & dont’s over het parkeren van je fiets in Nijmegen. 

Praat Nimweegs

toeristen Nijmegen
Foto ter illustratie: de Grote Markt in Nijmegen.

Om echt goed in te burgeren in onze geweldige en gezellige stad vol zahcte G’s is het best prettig als je een woordje Nimweegs praat. Om je alvast kennis te laten maken met ons dialect hebben we 7 hilarische woorden voor je op een rijtje gezet. Tip: zeg vooral ENNIESEE en zeker geen NEC!

Waalbrug

7 x hilarische woorden in Nijmeegs dialect

Kan jij eigenlijk een beetje Nijmeegs dialect praten? Wij dachten van wel, maar stuitten toch nog op...

Drink (veel) bier

speciaalbier Nijmegen
Bierdrinken in Nijmegen doe je onder meer bij In de Blaauwe Hand, het oudste café van de stad. (Foto: indeblaauwehand.nl/Edwin Smits)

In heel Nederland is er geen enkele stad waar zoveel speciaalbiertjes worden gedronken als in Nijmegen. Het is aan jou de taak om dat zo te houden. Welk Nijmeegs speciaalbiertje moet je nu echt een keer geproefd hebben? Je leest het in dit artikel. Ben je ook nog op zoek naar gezellige bruine kroegen waar je biertjes kan drinken? Lees dan: Speciaalbier drink je in deze 5 bruine kroegen in Nimma

Lekker brakken met een katerontbijt

credible ontbijt
Het ontbijt van Credible.

Heb je nu een klein katertje van al die biertjes? Verjaag ‘m met een lekker en stevig ontbijt. In Nijmegen zijn er heel veel leuke tentjes die steengoede katerontbijten serveren. Doe alvast inspiratie op met dit katerontbijt-lijstje. Smakelijk en sterkte! 

Schrik niet: Nijmegenaren nuilen!

via GIPHY

Staat jouw buurvrouw ’s avonds aan de voordeur te schelden dat de muziek veel te hert staat, schrik dan niet. In Nijmegen mag namelijk legaal worden gemopperd, wij noemen dat nuilen. Het leuke is dat jij nu ook Nijmegenaar bent en dus gewoon terug mag nuilen! Hou je wel een beetje koest: in Nijmegen kan je namelijk een boete krijgen van 140 euro als je geluidsoverlast veroorzaakt. Kun je heel wat pinten van drinken!

Ontdek de kroegen

Foto: Café Piecken

In Nijmegen hebben wij keiveel superleuke café’s waar je als student geweest moet zijn. Nachtje doortrekken in café de Fuik, hapje eten bij Sint Anneke of lekker hossen in Piecken: hier vind je een overzicht belangrijker dan jouw studiegids.

9 x studentencafé’s in Nijmegen waar je als student geweest moet zijn

Als je studenten bent is het elke dag een beetje weekend. Daarom kun je maar beter weten waar de leu...

Begin met je Nijmeegse bucketlist

vierdaagse bucketlist
De Vierdaagse lopen hoort zeker thuis op je Nijmeegse Bucketlist. (Foto: Maaike van Helmond)

Je kunt er niet snel genoeg mee beginnen: de Nijmeegse Bucketlist. Er zijn gewoon echt een aantal dingen die je gedaan moet hebben als je in Nijmegen woont. Bijvoorbeeld het lopen van de Vierdaagse, het beklimmen van de Stevenstoren en het scheuren over het Keizer Karelplein. Dus nieuwe studenten: check snel onze bucketlist voor meer inspiratie.

waalstrand

Hier is ‘ie dan: de ultieme Nijmeegse Bucketlist

Er zijn zó veel dingen die jij, lieve Nijmegenaar, in onze stad kunt doen en beleven. Toch zijn een ...

Lekker maar niet duur uit eten

Donatello's Nijmegen
Donatello’s in Nijmegen.

Even genoeg van instant noodles, de eeuwige macaroni of het eten van de Refter? Ga dan lekker en goedkoop uit eten in Nijmegen. Indebuurt maakte eerder een lijstje met restaurantjes waar je hoofdgerechten bestelt voor een tientje

Leuke Nijmeegse zoenplekjes

knuffelen nijmegen
Wat is jouw favoriete knuffelplek in Nijmegen? (Foto: ANP)

Heb je zin om na die ene leuke feest- of dispuutavond even lekker te zoenen, kussen, tongen of te plekken? Maar geen zin om je doelwit mee naar je kamer te sleuren? Neem je zoen-object dan mee naar één van deze Nijmeegse kiss-spots: 5 plekjes waar je heerlijk kan zoenen. Succes gegarandeerd!

 

Volg indebuurt Nijmegen

Wij (Sophie en Janneke) zijn verliefd op Nijmegen en doen niets liever dan deze liefde delen. We geven je iedere vrijdag weekendtips, laten leuke locals aan het woord, en lossen ook Nijmeegse Mysteries op. Dus zet ons tussen jouw favorieten, volg ons op Facebook en Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Lijkt het jou nu ook leuk om voor ons te schrijven? Bijvoorbeeld een wekelijkse blog over het Nijmeegse studentenleven? Wij zijn nog op zoek naar gastredacteuren!

Meer over studeren in Nijmegen:

Studenten opgelet: goedkoop stappen doe je met de Knaek

Wij Nijmegenaren en vooral de studenten onder ons zijn dol op korting! En laat je in Nijmegen nou ne...
studenten

9 dingen die je herkent als je in Nijmegen gestudeerd hebt

Heb jij in Nijmegen gestudeerd? Dan wordt dit vast een feest der herkenning! Flirten in de UB ...
studentenhuis

Dit betaal je gemiddeld voor een studentenkamer in Nijmegen

Als uitwonende student telt ieder dubbeltje, dus van dit nieuwtje worden Nijmeegse studenten waarsch...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.