Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmeegs Mysterie: Wat zit er achter die grot in de vijver van het Kronenburgerpark?

Door Jurgen Smit 3 maart 2018

Het Kronenburgerpark barst van de mooie plekjes. Zo vinden we in de vijver ook een heuse grot! Wij gingen op onderzoek uit en vonden antwoord op de vraag: wat zit er achter die grot?

Verlichte sprookjesfiguren

Na kort onderzoek komen we erachter dat er in de jaren vijftig verlichte sprookjesfiguren in de grot te zien waren. Voor de kinderen van toen was dit in een tv-loze tijd natuurlijk een bijzonder schouwspel. Vandaag de dag kunnen we helaas niet meer genieten van dit schouwspel. Als we nu een kijkje nemen, lijkt het alsof er nog wat te zien is in de grot… maar of dat de vergane sprookjesfiguren zijn of gewoon wat stenen kunnen we met het blote oog niet zien.

grot Kronenburgerpark

Engelse Landschapsstijl

“Het ziet er heel mysterieus uit, maar de grot hoort thuis in de bouwstijl die eind 19e eeuw populair was,” vertelt een woordvoerster van de Vrienden van het Kronenburgerpark. “Daarvoor was de gangbare bouwstijl nog in de Franse sfeer, waarbij je duidelijk ziet dat er mensenhanden aan te pas zijn gekomen. Het Kronenburgerpark is gebouwd in Engelse landschapsstijl. Daarbij werd veel gebruik gemaakt van natuurelementen.”

Stadswallen

Leuk detail: voor het bouwen van de grot zijn de restanten van de stadsmuur rondom het Kronenburgerpark gebruikt. Wil jij dat wij voor jou een mysterie oplossen? Mail ons, dan gaan we er achteraan!

putdeksel Nijmegen

Nijmeegse mysteries: het geheim onder de oude putdeksels in het Kronenburgerpark

Heb jij ze al gespot? Die grote oude dikke putdeksels met ontluchting in het Kronenburgerpark? Lezer...

Meer over

Mysteries

adv.