Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x dit is waarom je liever in Nijmegen woont dan in Arnhem

Door Jurgen Smit 15 oktober 2018

Het is de ultieme vete: Nijmegen vs Arnhem. Er zit nog geen twintig kilometer tussen ons in, maar gevoelsmatig is het een wéreld van verschil. Wij zetten op een rijtje op welke punten Nijmegen het echt wel wint van Arnhem! We willen er even bij zeggen dat we het wel graag een beetje netjes houden. Lief zijn voor de buren, mensen!

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Beste café’s

bockbier speciaalbiertjes
(Foto ter ilustratie: Unsplash)

Het gras is volgens het spreekwoord altijd groener bij de buren, maar niet als het om café’s in Nijmegen gaat. Onze stad heeft niet alleen leuke maar ook steengoede café’s als we Misset Horeca mogen geloven. Ook in 2018 staan we weer met 4 café’s in de Café Top 132, in tegenstelling tot Arnhem. Pluspuntje dus!

Vierdaagse(feesten)

Inkoppertje natuurlijk, de Vierdaagse. Wát een feest is het altijd weer! De Vierdaagsefeesten is het grootste vrij toegankelijke festival van Nederland en trok in 2018 niet minder dan 1.615.000 bezoekers. In 2018 kwamen meer dan 41.000 wandelaars over de Via Gladiola. In Nijmegen kijken we elk jaar reikhalzend uit naar de volgende Vierdaagseweek, een uniek gevoel!

Oudste stad van Nederland

oudste stad
Een foto van de nagebouwde godenpijler op Kelfkensbos. De echte godenpijler die hier werd gevonden wordt aangevoerd als het grootste bewijs dat Nijmegen de oudste stad is van Nederland.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Historie ligt hier gewoon op straat! Wandel door het eeuwenoude Valkhofpark, bekijk de vroegere stadsmuren of ga lekker shoppen in de oudste winkelstraat van Nederland.

Hoogste terrasdichtheid

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Wist je dat we in Nijmegen de hoogste terrasdichtheid van héél Nederland hebben?! Op bijna elke straathoek in onze stad kun je lekker neerploffen voor een drankje in de buitenlucht. Daar genieten we dan ook goed van met z’n allen!

Grootste stad van Gelderland

Foto: Indebuurt Nijmegen.

Naast de oudste stad van Nederland is Nijmegen ook nog eens de grootste stad van Gelderland. In 2018 wonen er bijna 176.000 mensen. Arnhem heeft iets meer dan 157.000 inwoners, maar is wél de hoofdstad van Gelderland. Gek eigenlijk!

Radboud Universiteit

Foto: Google

Nijmegen is een echte universiteitsstad! Vorig jaar studeerden iets meer dan 20.000 mensen aan de Radboud Universiteit. Aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen studeerden nog eens meer dan 33.000 studenten. Dit hoge aantal studenten is niet bij iedereen even geliefd, maar door hun aanwezigheid worden er wél veel leuke feestjes en andere initiatieven bedacht. Vinden we leuk!

Natuur naast de stad

schapen
Foto: Indebuurt Nijmegen

Voor het feit dat we een grote stad zijn hebben we bijzonder veel natuur om ons heen! Denk bijvoorbeeld aan de Hatertse- en Overasseltse Vennen. Je loopt vanaf het bruisende centrum zó de Ooijpolder in en ook Nijmegen Oost grenst aan een prachtig bos.

We hebben meer bierbrouwerijen

speciaalbiertje sexy motherbocker
Het biertje de sexy motherbocker. (Foto: www.oersoepbrouwerij.nl)

Niet onbelangrijk: Nijmegen heeft meer bierbrouwerijen! We houden hier van een drankje en hebben inmiddels meerdere soorten bier speciaal door onze stadsbrouwers gebrouwen. Zijn we trots op!

Authentieke winkeltjes

C-More
Kleinere artikelen zijn ook te vinden bij C-More.

In Nijmegen zijn we niet zo van de ketens. We hebben natuurlijk wel een Primark en een H&M, maar we hebben ook bijzonder veel authentieke winkeltjes. Niet alleen kun je hier supergoed vintage shoppen, er zijn ook veel leuke boetiekjes en concept stores. Na het shoppen bezoek je natuurlijk één van onze verborgen terrassen voor een lekker bakkie. 

Optredens in het Goffertpark

Robbie Williams
Robbie Williams maakte menig Nijmegenaar in de zomer van 2017 blij met een concert in het Goffertpark. (Foto: ANP)

Wil jij een beroemde artiest zien optreden? Spring dan gewoon op de fiets! In het Goffertpark worden keiveel leuke evenementen gehouden en er treden vaak grote artiesten op. Ben je niet vies van gitaren maar heb je Guns ’n Roses gemist? Geen paniek, deze zomer geniet je alweer van de band Muse in het park.

Waarin blinken we nog meer uit in Nijmegen?

Zijn we nog iets vergeten? Waarin blinken we in Nijmegen nog meer uit? Laat het ons weten en mail het naar nijmegen@indebuurt.nl. Let op: we willen niet onze buren zwartmaken, maar echt winnen op karakter! Houd het daarom gezellig, mensen 🙂

Benieuwd wat onze buren van ons denken? Je leest hier waarom Arnhemmers vinden dat je beter in Arnhem kunt wonen dan in Nijmegen.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.