Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoog, hoger, hoogst en gratis: beklim een toren op de Nijmeegse Torendag

Door Jurgen Smit 11 juni 2017

Heb jij het beklimmen van de Nijmeegse Stevenstoren nog op je bucketlist staan? Grijp dan je kans. Vandaag (zondag 11 juni) kan je Nijmeegs trots van 12.00 tot 16.00 uur gratis beklimmen! Ook andere historische torens openen hun deuren.

Naast de Stevenstoren is ook de Stadhuistoren in Nijmegen gratis te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur. Ontdek ook de spannende verhalen van de martelkelders onder het stadhuis. In de toren en de kelders zijn gidsen aanwezig die van alles vertellen over de geschiedenis van het stadhuis en wat er zich in de Middeleeuwen in de kelders heeft afgespeeld. Bezoekers kunnen naar binnen via de historische ingang rechts naast de stadhuistrappen.

Torens in Kronenburgerpark

Nog niet genoeg trappen beklommen? Neem op deze torendag dan vooral een kijkje bij de drie monumentale torens in het Kronenburgerpark. Het gaat om de Kruittoren, de St. Jacobstoren en de Roomsche Voet. Ook deze zijn vandaag geopend tussen 13.00 en 17.00 uur. Maak jij leuke foto’s van de uitzichten van de uitzichten van de torens? Wij willen ze heel graag hebben! Stuur je ons een mailtje?Meer over Hoog, hoger, hoogst en gratis: beklim een toren op de Nijmeegse Torendag ontdekken?

Hoog, hoger, hoogst en gratis: beklim een toren op de Nijmeegse Torendag


adv.