Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x hilarische woorden in Nijmeegs dialect

Door Jurgen Smit 19 augustus 2018

Kan jij eigenlijk een beetje Nijmeegs dialect praten? Wij dachten van wel, maar stuitten toch nog op een paar hilarische woorden. Geniet mee, mensen!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Sjembek

Noemt een Nijmegenaar je een sjembek, dan kun je ‘m maar beter peren. De Nijmegenaar bedoelt dan namelijk dat je gek bent.

Slaibek

Als een Nijmegenaar z’n buurvrouw een slaibek vindt, is dit eveneens geen lofzang. Hij of zij duidt hier namelijk op een vrouw die hard praat of schreeuwt. Een soort viswijf, dus.

Boets

“Moejje hierkomme, dan ken je een boets kriege!” belooft weinig goeds! De Nijmegenaar is waarschijnlijk boos, want hij of zij wil je graag een klap verkopen.

De Bloedkuul

Als een Nijmegenaar je mee wil nemen naar de Bloedkuul, reageer dan niet meteen argwanend! Hij of zij wil je graag z’n grote trots showen: het oude Goffertstadion.

Woutenkiet

Als je vanaf het station naar het Kronenburgerpark komt, kom je volgens de Nijmeegse taal langs het Woutenkiet: het politiebureau.

Tuutje snol

Dit lijkt ordinair te worden, maar niets is minder waar! Nijmegenaren bedoelen met een tuutje snol gewoon een zakje snoep.

Miesbal

Noemen Nijmegenaren jou een miesbal, dan is dit geen vriendschapsverzoek. Ze vinden ze je een vieze gluiperd of een slijmbal.

Meer over Nijmegen:

verliefd redenen

Dit is waarom we verliefd zijn op Nijmegen!

Nijmegen is niet alleen de oudste stad van Nederland, maar zeker ook de leukste. Dat is ook de reden...
De Waalbrug

Test jouw kennis van Nijmegen met deze Indebuurt Nijmegen Quiz!

Ben jij een echte Nimwegeneur? Dan weet je vast het antwoord op deze 7 vragen. Have fun! Ons mo...

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.