Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x niet-hipster plekken in Nijmegen

Door Jurgen Smit 12 september 2017

Toegegeven: wij worden soms best blij van een lekkere soja-latte of een bagel met insecten. Maar soms hebben we gewoon geen zin in hip gedoe en willen we ons onttrekken aan het hipster-walhalla dat Nijmegen lijkt te zijn. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar dat kan!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Café de 3Sprong

3Sprong Tonny en Lon
Tonny en Lon Sip achter de bar in café de 3Sprong.

Bij het vernieuwde café de 3Sprong wordt je koffie niet ingeschonken door een bebaarde barista maar gewoon door de Nijmegenaren Lon of Tonny of Herman Sip. In deze ‘buurtkroeg’ in de Wolfskuil speel je lekker een ‘gewoon’ potje biljart of dart en bestel je een broodje bal. Niks geen hip gedoe, maar lekker ‘gewoon’ naar de kroeg. Wij schreven al eerder een artikel over dit gezellige café. Een café waar iedereen welkom is, dus ook hipsters!


Meer over Café de 3Sprong ontdekken?

Café de 3Sprong cafés

Geopend10:00 - 01:00

Koninginnelaan 28-30, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Panaché

niet-hipster Panaché
Panaché aan de Molenstraat.

Bij dagrestaurant Panaché moet je niet zijn voor een gemberthee of een vegan broodje met avocado, humus of nootjes. Hier bestel je gewoon een goed bord friet met een grote schnitzel of saté van de haas. En natuurlijk hebben ze ook tosti’s, pannenkoeken, uitsmijters, soepen, broodjes en burgers. Ook fijn aan deze niet-hipster plek: het restaurant is super kindvriendelijk. Zo vind je er een magnetron om babyvoeding op te warmen en kun je je kindje ook goed verschonen op de toiletten. Je vindt Panaché in hartje stad, in winkelcentrum de Molenpoort.


Meer over Panaché ontdekken?

Panaché lunch

Gesloten10:00 - 18:15

Passage Molenpoort 40, Nijmegen

Bekijk meer:lunch

De vis-kiosk van Hein van Maassen

Maassen haring
Hein van Maassen van de vis-kiosk bij het Kronenburgerpark in Nijmegen.

Bij de kiosk van Hein van Maassen in het Kronenburgerpark bestel je heerlijke kibbeling die altijd hetzelfde smaakt: superlekker dus! Hein verkoopt géén frisse tonijnsalade met avocado en een snufje dille, hier stil je je honger met lekkerbekjes, gerookte makreel, broodjes paling, zalmslaatjes en natuurlijk de Hollands Nieuwe. Niks hip, maar gewoon heel lekker. Indebuurt ging al eerder op bezoek bij deze echte Nimwegenuir.

Ugala en Ugala II

niet-hipster
Een frietje Kapsalon. (Foto ter illustratie: ANP)

Waar zouden wij zijn zonder Ugala aan de Hatertseweg? Al jaaaaren eten Nijmegenaren hier shoarma, goed gevulde Dürüms Döner, frietjes speciaal en kapsalon en pizza’s. Hele generaties probeerden hier na het stappen hun kater voor te zijn en een vette hap naar binnen te werken. En nog steeds zit de zaak altijd vol. Ugala is niet hip, maar zeker wel happening. Het broertje van Ugala, Ugala II (van een andere eigenaar) vind je trouwens aan het Joris Ivensplein. Bedankt dat jullie er zijn!


Meer over Cafetaria Ugala ontdekken?

Cafetaria Ugala snackbars

Geopend11:00 - 02:00

Hatertseweg 550, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

Nijmeegs Jopie

Nijmeegs Jopie
Joop Smits van Nijmeegs Jopie in zijn winkel.

Al sinds 1953 vinden we in de Nijmeegse Grotestraat Nijmeegs Jopie. Iedereen weet precies wat je hier kunt kopen namelijk legerkleding, schoenen, emblemen en zelfs leger-LEGO. Voor trendgevoelige en hippe dingen moet je hier dus niet zijn. Wel voor spullen van kwaliteit én voor een oer-Nijmeegse sfeer. Er staan namelijk al drie generaties ‘Nijmeegse Jopies’ achter de toonbank!


Meer over Nijmeegs Jopie ontdekken?

Nijmeegs Jopie speciaalzaken

Vandaag gesloten

Grotestraat 13, Nijmegen

Bekijk meer:speciaalzaken

Swirl’s Ice Cream

Swirl's Nijmegen
Swirl’s in de Marikenstraat.

Sommige concepten zijn gewoon supersimpel èn lekker. Bij Swirl’s in de Marikenstraat koop je geen zelfgemaakt Italiaans ijs in 30 smaken maar ‘gewoon’ softijs in 2 smaken. Kies je favoriete smaak en je favoriete topping. Bijvoorbeeld fruit, chocolade of krokante koekjes. Even mixen en voilà! Bij Swirl’s eet je je ijsje trouwens niet al zittend op hippe designstoeltjes of bankjes. Je eet je ijsje gewoon op…. straat! Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.


Meer over Swirl’s Ice Cream ontdekken?

Swirl’s Ice Cream Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Marikenstraat 8, Nijmegen

Bekijk meer:Permanent gesloten
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.