Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: dit betekent de verbouwing van de Waalkade voor het verkeer in Nijmegen

Door Jurgen Smit 24 oktober 2018

Het duurde even, maar op maandag 29 oktober begeven de eerste graafmachines zich toch echt richting de Waalkade. In een half jaar tijd krijgt de kade een complete metamorfose. Om de vernieuwde Waalkade te kunnen realiseren, verandert er (tijdelijk) flink wat aan het verkeer.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Geen auto’s meer

Op de Waalkade is tijdens de verbouwing geen plek voor auto’s, maar ook daarna worden auto’s van de Waalkade verbannen. Wel komen er keerlussen en kiss&ride-parkeerplaatsen om passagiers af te zetten.

30 weken geen bus

Het busverkeer rondom de Waalkade ligt voorlopig ook op zijn gat. Er rijden 30 weken lang (!) geen bussen meer over de Waalkade. Aangezien er vanwege de markt op maandag en zaterdag ook al geen bussen door de Burchtstraat rijden, is de dichtstbijzijnde bushalte tijdens de verbouwingsperiode de halte op Plein ’44. Buurtbewoners en ondernemers vroegen daarom om een tijdelijke pendelbus, maar dat wordt nu een BrengFlex-halte ter hoogte van de rotonde.

Als de Waalkade eenmaal is omgetoverd tot een park, gaat de bus hier mogelijk wel weer rijden. Al moet de gemeente daar nog altijd een definitief besluit over nemen.

Vleeshouwerstraat

Fietsers moeten vanaf maandag 29 oktober via de Vleeshouwerstraat fietsen. De woningen en horecabedrijven aan de Waalkade blijven (te voet) bereikbaar en zijn voor ander verkeer ook te bereiken via de Vleeshouwerstraat.

Terrassen

Een ander gevolg van de werkzaamheden is dat je bij de horecagelegenheden aan de Waalkade niet of nauwelijks op het terras kunt zitten tijdens deze periode. Hopen dat de verbouwing niet uitloopt dus, dan kun je in het terrasseizoen gewoon weer cocktails drinken aan de Waal!

Lees ook:

Waaltheater Nijmegen

Wauw! In dit filmpje vlieg je als een vogel over de nieuwe Waalkade

De Nijmeegse Waalkade krijgt een enorme make-over. Na de Vierdaagse van dit jaar is het gedaan met d...
Waaltheater Nijmegen

Zo komt onze nieuwe Waalkade eruit te zien

De Waalkade krijgt een mega-metamorfose. Indebuurt sprak met architect en stadsontwerper Mathieu Sch...

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.