Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmegen is het zat: rommel op waalstrandjes wordt strafbaar

Door Jurgen Smit 1 juni 2017

Door het lekkere weer trekken we massaal naar de waalstrandjes. Een tijd geleden schreven we al over de rotzooi die sommige strandbezoekers achterlaten en dat Actie Schone Waal alle troep zelfs niet meer aan kon. Inmiddels heeft de gemeente Nijmegen maatregelen genomen en besloten om toezichthouders en stadswachters een oogje in het zeil te laten houden zo meldt de Gelderlander.

Afval etend veulen

De foto van het afval etende veulen op het waalstrand vloog deze week het internet over. De wilde paarden eten ons plastic op, dat moeten we echt. niet. willen. Wethouder Renske Helmer van de SP wil het zwerfvuil op de waalstrandjes terugdringen en zet hiervoor toezichthouders en ’s avonds ook stadswachten in.

Bekeuring

Op de strandjes komen extra vuilnisbakken zodat het makkelijker wordt om je rotzooi te lozen na een dagje strand. Als je toch besluit om niet op te ruimen en een toezichthouder ziet dat, kan je zelfs een bekeuring krijgen. Dit kan echter wel alleen in het geval van een heterdaadje. Hopelijk is bekeuren niet te vaak nodig en gaan we met zijn allen gewoon goed zorgen voor de natuur waar we in Nijmegen zo trots op zijn!Meer over Nijmegen is het zat: rommel op waalstrandjes wordt strafbaar ontdekken?

Nijmegen is het zat: rommel op waalstrandjes wordt strafbaar


Meer over

Gemeente

adv.