Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmegen van de toekomst: dit zien jullie graag in onze stad verschijnen

Door Jurgen Smit 30 september 2018

Er staat nogal wat te veranderen in Nijmegen: we krijgen een nieuwe Waalbrug, een nieuwe kade, een nieuwe mega bios en ga zo maar even door. Toch zijn er ook nog wat zaken die niet op de planning staan, maar die jullie wel graag zouden zien in Nijmegen! Wij zetten ze op een rijtje. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Strandtent

Beeld ter illustratie. Foto: Unsplash.

Maartje hoopt op een strandtent bij fietsbrug de Oversteek. “Het is een heerlijke plek en zo lekker dichtbij de stad! Ideaal om er eventjes tussen uit te gaan met mooi weer. In de winter ook leuk om toch even het strandgevoel op te doen door een chocomel te drinken.”

Regenboog zebrapad

Beeld ter illustratie. Foto: Unsplash.

Lennart pleit voor een regenboogkleurig zebrapad. “Ik zou het erg gaaf vinden als er LGBT (gendervriendelijke) zebrapaden zouden komen bij het centraal station en rondom het Keizer Karelplein. Dat maakt Nijmegen nog socialer voor iedereen.”

China Town

Beeld ter illustratie. Foto: Unsplash.

Jerry mailt ons om te vertellen dat hij graag een China Town in Nijmegen zou willen zien. Hij schrijft: “Waarom niet in Nijmegen? Als er nou eens een symbolisch begin van China Town komt ter hoogte van de Poort van Hees en dan de hele Lange Hezelstraat voorzien van voornamelijk Aziatische winkelketens, eindigend bij de Pannenkoekenboot waar we dan een Chinees restaurant van maken.”

Veerpont

Beeld ter illustratie. Foto: Unsplash.

Sanne zou graag een veerpont zien over de Waal. “Het lijkt me superleuk om met een bootje de Waal over te kunnen, ook buiten de Vierdaagse om.”

Meer historie

We kregen veel berichtjes waaruit blijkt dat Nijmegenaren het belangrijk vinden dat de historie van de stad goed zichtbaar is, bijvoorbeeld bij de bouw van het nieuwe station. Groot gelijk, we zijn niet voor niets de oudste stad van Nederland en dat moeten we natuurlijk uitdragen!

Wat wil jij zien?

Zijn we iets vergeten? Wat moet absoluut over tien jaar in Nijmegen aanwezig zijn? En wat moet zeker weg? Laat het ons weten en mail naar nijmegen@indebuurt.nl.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.