Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Deze supermarkt gaat een Nijmeegs plakboek uitbrengen

Door Jurgen Smit 1 november 2018

Geen plakboek met voetbalplaatjes of stipfiguren, maar eentje over de rijke geschiedenis van Nijmegen. Dat is het idee van supermarkt Jumbo. Binnenkort kun je daarom plaatjes sparen van bijvoorbeeld Romeinen, maar ook van het Nijmeegse uitgaansleven. 

Samenwerking

Om tot een echt Nijmeegs plakboek te komen, heeft Jumbo de hulp ingeschakeld van een bedrijf uit Duiven (Adfoloyalty) en de Nijmeegse stichting Noviomagus. Hylke Roodenburg vertelt namens de stichting hoe plaatjesalbum er uit komt te zien. “Het wordt een boek van ongeveer 64 pagina’s over de rijke geschiedenis van Nijmegen.

“Die geschiedenis hebben we verdeeld over ongeveer 30 thema’s, variërend van de Romeinen die Nijmegen stichten tot aan het hedendaagse uitgaansleven. Onderwerpen als de pest, Nijmeegse merken en sport komen ook aan de orde: we willen een zo gevarieerd mogelijk boek maken, voor ieder wat wils. Niet alle thema’s liggen nu trouwens al vast.”

Spaaractie

Klanten van de Jumbo-supermarkten in Nijmegen kunnen vanaf half januari (zo is de planning) acht weken lang stickers sparen. Die krijgen ze bij een bepaald bedrag aan boodschappen. Natuurlijk hoort er aan het eind van de actie ook een ruilbeurs bij, zodat iedereen zijn of haar plakboek compleet kan maken.

Voor jong en oud

Hylke vertelt dat het boek voor jong en oud wordt. “We hopen mensen met het boek enthousiast te maken (of te houden) voor de geschiedenis van Nijmegen, van hun eigen omgeving. Het boek zal uitnodigen om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Want de historie is niet alleen te vinden in het museum of in oude kerken en monumenten, maar overal. Zelfs op straat, soms letterlijk!”


Meer over Jumbo City Store ontdekken?

Jumbo City Store supermarkten

Broerstraat 10, Nijmegen

Bekijk meer:supermarkten

Meer over Jumbo St. Jacobslaan ontdekken?

Jumbo St. Jacobslaan supermarkten

Geopend08:00 - 21:00

Sint Jacobslaan 500, Nijmegen

Bekijk meer:supermarkten

 

adv.