Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Drie kwart van de Nijmeegse kamerhuurders betaalt teveel

Door Jurgen Smit 18 mei 2017

Huur jij een kamer in Nijmegen? Zorg dat je niet teveel betaalt! Met name de particuliere verhuurders blijken zich lang niet altijd aan het puntensysteem te houden zo meldt De Gelderlander.

Puntensysteem

De huurprijs van een kamer (onzelfstandige woonruimte) wordt bepaald aan de hand van een puntensysteem. Er wordt daarbij niet alleen gelet op je woonoppervlakte maar er wordt ook gekeken naar je sanitaire voorzieningen en je keuken. Toch houden huurbazen zich vaak niet aan dit puntensysteem, zo blijkt. In Nijmegen betaalt drie kwart (!!!) van de kamerhuurders namelijk teveel. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) wil dat de minister van Binnenlandse Zaken actie onderneemt om verhuurders te verplichten zich aan het puntensysteem te houden.

 

Gemiddeld 85 euro teveel in Nijmegen

In Nijmegen loopt het teveel betalen aan huur inmiddels de spuigaten uit. Gemiddeld betalen Nijmeegse kamerhuurders zo’n 85 euro teveel! Dat is dus een paar nieuwe sneakers per maand die onterecht in de zak van je huurbaas terecht komen.

Bezwaar maken hoef je gelukkig niet helemaal alleen te doen. Stichting Huurteams Nijmegen bezoekt huurwoningen om aan de hand van het woningwaarderingsstelsel te bepalen wat de maximaal toegestane huurprijs is. Betaal je teveel? Dan staan de medewerkers van Stichting Huurteams je bij in het contact met de verhuurder. Je kan jouw ‘zaak’ hier aanmelden.

 Meer over Drie kwart van de Nijmeegse kamerhuurders betaalt teveel ontdekken?

Drie kwart van de Nijmeegse kamerhuurders betaalt teveel


Meer over

Gemeente Nieuws

adv.