Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoera! Het is feest in de Bloemerstraat en Smetiusstraat

Door Jurgen Smit 20 mei 2017

Hoera! Vandaag (zaterdag 20 mei) is het feest in de Bloemerstraat en Smetiusstraat. We vieren dan dat deze straten helemaal vernieuwd en opgeknapt zijn. De gemeente Nijmegen en de ondernemers trakteren ons op culinaire verrassingen, ‘experiences’, gratis Brandende Liefde-zaadjes en er is een grote hinkelbaan.

Het aanbod van zowel horeca als winkels in de Bloemerstraat is vrij divers. Met eigenzinnige en verrassende acties laten ondernemers zich zaterdag zien aan het publiek. Zo is daar bijvoorbeeld Bhalu, de nieuwe lunchroom annex yoga ruimte. Bhalu opent pas over een maand, maar geeft nu al een kijkje in de keuken. Mr. Sushi en Miss Wok, Lebowski en oude bekenden als De Plak zijn ook van de partij. Verder hebben ook de oudste rijschool van Nijmegen Correct en Lopers Company acties en knipt Kapper Lemar op straat. The Big Draw maakt een mega hinkelbaan van Plein 1944 naar het station. Bij zijn is meemaken! Het programma duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op Facebook.

Dick van den Heuvel

Vandaag wordt ook stil gestaan bij de belangrijke rol en inzet van bewoners en ondernemers. We eren de onlangs overleden oud-ondernemer en bewoner Dick van den Heuvel met een gedenksteen bij een speciale boom ter hoogte van Bloemerstraat nr. 79. Deze wordt om 15.00 gelegd.

Hap en Stap

Op 23 mei is er ook nog een bijzondere culinaire route: Hap en Stap. Iedereen kan dan bij verschillende restaurants genieten van voor-, hoofd- en nagerecht. Verhuizen tussen de gangen, dus.Meer over Hoera! Het is feest in de Bloemerstraat en Smetiusstraat ontdekken?

Hoera! Het is feest in de Bloemerstraat en Smetiusstraat


adv.