Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Proost! 7 x bierbrouwerijen in Nijmegen

Door Jurgen Smit 11 september 2018

Wij Nijmegenaren zijn een dorstig volkje. We houden bijna allemaal wel van een speciaalbiertje op z’n tijd. Er komen dan ook steeds meer Nijmeegse brouwerijen bij om onze dorst te lessen met lekker zelfgebrouwen bier. Wij maakten een overzicht van bierbrouwerijen in Nijmegen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Oersoep Brouwerij

Oersoep is inmiddels één van de bekendste brouwerijen van Nijmegen. Je vindt de brouwers op het Honigcomplex, waar ze alleen maar bieren brouwen die ze zelf lekker vinden. Denk daarbij aan kruidige saisons, hopexplosieve IPA’s, gerookte stouts én klassieke pils. Heb jij de Hopfather of de En Garde al geproefd?


Meer over Brouwerij Oersoep ontdekken?

Brouwerij Oersoep brouwerijen

GeopendHele dag

Waalbandijk 14D, Nijmegen

Bekijk meer:brouwerijen

Stadsbrouwerij De Hemel

Heb jij ook zo een zin in een ijskoud Hemels biertje vanavond? Rustig afkoelen op het mooiste terras van Nijmegen, je hebt het verdiend! Tot straks 🙂

Posted by De Hemel on Thursday, 26 July 2018

Oude rot in ’t vak is Brouwerij de Hemel. Op hun website lezen we zelfs dat dit de oudste speciaal bierbrouwerij van Nederland is! We kennen allemaal het prachtige terras aan de Franseplaats waar je kunt genieten van een lekkere Godelieve of als je het aandurft een Helse Engel.


Meer over Brouwerscafé de Hemel ontdekken?

Brouwerscafé de Hemel cafés

Gesloten12:00 - 00:00

Franseplaats 1, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Nevel Artisan Ales

Foto: Nevel

Mattias en Vincent leerden elkaar kennen op de Radboud Universiteit. Ze begonnen al snel met bierbrouwen, en na hun studie breidden ze hun bierbrouwerij in Nijmegen nog verder uit. Vandaag de dag vind je ze op het Honigcomplex en drink je bijvoorbeeld een Weide, een Gulzig, een Aard of een Dauw.


Meer over Nevel Artisan Ales ontdekken?

Nevel Artisan Ales brouwerijen

Vandaag gesloten

Waalbanddijk 8D, Nijmegen

Bekijk meer:brouwerijen

LAB54

Posted by LAB54 on Sunday, 22 April 2018

LAB54 is een kleine bierbrouwerij in Nijmegen. In het laboratorium van de oude Honigfabriek, gelegen aan de Waal brouwen ze hun bier in eigen ketels. Je drinkt er een Ticket to the Tropics (India Pale Ale), een Samurai (Japanese Pale Ale) en nog veel meer andere speciaalbiertjes.


Meer over LAB54 ontdekken?

LAB54 brouwerijen

Waalbandijk 16, Nijmegen

Bekijk meer:brouwerijen

Brouwerij Jeronimo

Dit weekend 2 bestellingen mogen verwerken! Tevreden klanten! ??

Posted by Brouwerij Jeronimo on Saturday, 6 May 2017

Sinds 2016 wordt bij Brouwerij Jeronimo volop bier gebrouwen. Vanaf toen is eigenaar, Jeroen van den Hoogen, druk bezig met het proberen en op de markt brengen van nieuwe brouwsels. Inmiddels heeft deze brouwerij drie bieren: Blue Pistol, Red Devil en Yellow Angel, allemaal met Amerikaanse invloeden.


Meer over Brouwerij Jeronimo ontdekken?

Brouwerij Jeronimo brouwerijen

Tweede Oude Heselaan 476, Nijmegen

Bekijk meer:brouwerijen

Brouwtoren

Het is nog hartje zomer, maar tegen de tijd dat het brouwsel van vandaag klaar is zitten we alweer in het bokseizoen! Links onze bok 2017, rechts de 2018 editie. Rechtstreeks uit de brouwketel! #eindebrouwdag

Posted by Brouwtoren on Saturday, 18 August 2018

Eén van de bierbrouwerijen in Nijmegen is de Brouwtoren. Ze maken hier bijvoorbeeld een Nijmeegs bokbier, maar ook een heleboel andere soorten speciaalbiertjes.


Meer over Brouwerij de Brouwtoren ontdekken?

Brouwerij de Brouwtoren brouwerijen

GeopendHele dag

Binderskampweg 29, Nijmegen

Bekijk meer:brouwerijen

Vaghevuur

Vaghevuur
Foto: Vaghevuur

In de Commanderie van Sint Jan vinden we zelfs twee bierbrouwerijen in Nijmegen. Niet alleen Brouwerij de Hemel, maar ook brouwerij Vaghevuur. Hier beoefenen ze de eeuwenoude kunst van het bierbrouwen op grote vuren en open ketels. Leuk om eens mee te maken en lekker om te proeven natuurlijk!


Meer over Proefbrouwerij Vaghevuur ontdekken?

Proefbrouwerij Vaghevuur brouwerijen

Gesloten10:00 - 18:00

Franse Plaats 1, Nijmegen

Bekijk meer:brouwerijen

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.