Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stoer eten bij Lunchroom de Viking

Door Jurgen Smit 20 mei 2017

Heb jij al eens je buikje vol gegeten bij Lunchroom de Viking in de Lange Hezelstraat? Het team van Indebuurt Nijmegen wèl. En we gaan zeker nog eens terug! 

De Nijmeegse hotspot op de kop van de Lange Hezelstraat wordt zo te zien door jong en oud gewaardeerd. Het terras zit vol maar gelukkig is er binnen nog een plekje. “Onze doelgroep bestaat vooral uit jongeren tussen de 25 en 35 jaar”, vertelt bedrijfsleidster Floortje de Vaan. Ze raadt mij de ‘beroemde’ gemarineerde kippendij aan. Deze is gemarineerd en voorgegaard door de buurman van de Viking. Collega Sophie van den Boogaard kiest voor de vega pumpkin met homemade hummus, avocado, gegrilde noten en balsamicostroop. Nomnomnom, voor allebei de juiste keuze!

De Viking is stoer

De gerechten op de kaart zijn vooral bourgondisch en stoer te noemen. Salades, soepen en vis wisselen elkaar af. “Wij willen dat mensen voldaan weer de deur uitgaan”, vertelt Floortje. “We serveren dus ruime porties.” Voor de klanten die ‘hungry, but not sooo hungry’ zijn is er een broodmandje met drie verschillende homemade dips.

Gratis wifi

Als ZZP’er is de Viking ook goed toeven. De lange tafel in het midden van de zaak zorgt ervoor dat jij en je laptop de ruimte hebben. Er is gratis WIFI en de aankleding in huiskamerstijl zorgt ervoor dat je helemaal op je gemak bent. Als stok achter de deur hangt er her en der een elandenkop aan de muur: they’re watching you!

Proef nu ook de pokébowl

Om ons heen geniet ons collega-publiek van de relaxte en ongedwongen sfeer in de zaak. Er is veel ruimte tussen de tafels en het lukt niet om de gesprekken van de buren af te luisteren. Ook wel weer een keer fijn.
Floortje vertelt dat nu ook de pokébowl op de kaart te vinden is. “Dat is een soort van vissalade uit Hawai en echt superlekker.”


Meer over Lunchroom de Viking ontdekken?

Lunchroom de Viking lunch

Gesloten10:00 - 17:00

Lange Hezelstraat 104, Nijmegen

Bekijk meer:lunch

adv.