Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buon appetito! Proef het zonnige Italië bij Dolce Vita in Nijmegen

Door Jurgen Smit 17 juni 2017

Heb jij al eens van Italië geproefd bij Dolce Vita in Nijmegen? Moet je doen! Echt alles hier op de kaart is op de Italiaanse manier bereid. Dat kan ook niet anders dan met een kok uit Parma in de keuken.

‘Het leven is goed’. Dat denken wij meteen als de starter van die avond voor ons op tafel wordt gezet. Het gaat om de Antipasto Di Barbarella. Verschillende bruschettes, wat kleine kaasjes en een mini-salade Caprese. Het is één van de beroemde ‘planken’ die bij deze Italiaan als voorgerecht wordt geserveerd. Op de foto hieronder zie je de vegetarische variant maar er is ook een Roberto voor de vleesliefhebbers. De kaasjes en bruchetta’s kunnen worden gedeeld en ben je met een groter gezelschap dan kan je dat ook aangeven. Wij zwichten vooral voor de uitjes, ingelegd in Balsamicoazijn. Maar ook het brood met Gorgonzola en walnoot is snel van de plank verdwenen.

voorgerecht Dolce Vita
Van deze foto krijg je toch spontaan honger?

 

Dikke prima voor primi piatti

Maartje Gerrits (33) is de eigenaresse van deze hotspot. Zo’n drie jaar geleden maakte ze haar droom waar en opende haar eigen Italiaanse restaurant. “Ik heb het soms zo druk dat ik vergeet dat ik nu echt een eigen restaurant heb. Maar laatst toen de zaak helemaal vol zat, keek ik om me heen en dacht ik echt: wow, het is me gewoon gelukt!” Ze zet de hoofdgerechtjes voor ons op tafel. Eigenlijk zijn het primi piatti maar onze honger is al aardig gestild door het voorgerecht. Deze spaghetti met zalm en risotto met pistachenootjes en Parmezaan is ook echt superlekker. De menukaart van Dolce Vita verandert met de kok mee. “Francesco uit Parma staat nu in de keuken, hij geeft alle gerechtjes een Parmezaanse twist en werkt veel met producten uit zijn streek.”
Op de kaart staan veel lekkere en betaalbare Italiaanse gerechtjes. Neem bijvoorbeeld de Tiramisù, of de Caffé Affogato, vanilleijs overgoten met Frangelico en warme espresso. Een ander pareltje is de Torta Pan di Stelle, huisgemaakte taart met Italiaanse chocoladekoekjes, mascarpone en chocolade.

‘Italiaans is puur, simpel en lekker’

spaghetti dolce vita
De spaghetti met zalm.

Het succes van La Dolce Vita verklaart Maartje vooral door de puurheid van de gerechten. “Wat wij op tafel zetten is echt Italiaans: puur, simpel en lekker maar toch echt anders dan thuis. Dat is onze kracht.” Wil je ‘echt’ Italiaans eten, dan doe je dat natuurlijk buiten. Ook dat kan bij La Dolce Vita. Het restaurant aan de Berg en Dalseweg is geopend van woensdag tot en met zondag. Met de Vierdaagse kunnen wandelaars, supporters en feestvierders de hele week terecht. Maartje: “En heb je zin in alleen een goed glas wijn, dan ben je bij ons ook altijd welkom.”


Meer over Trattoria La Dolce Vita ontdekken?

Trattoria La Dolce Vita restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 21:00

Berg en Dalseweg 32, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

 

 

 

adv.