Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trots! De Nieuwe Winkel is genomineerd voor Beste Groente Restaurant

Door Jurgen Smit 13 januari 2018

Het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel is genomineerd voor een Restaurant Award! De beroemde zaak dingt mee in de categorie Beste Groente Restaurant. Heel knap, want op de lijst van genomineerden is De Nieuwe Winkel het enige restaurant buiten de Randstad. 

Bij de Nieuwe Winkel ligt de nadruk op groenten

Bij De Nieuwe Winkel zijn ze blij met de nominatie. “Het spreekt waardering uit voor de inzet die wij al jaren leveren op dit vlak”, vertelt Emile van der Staak. In het restaurant zijn ze terughoudend met vis en vlees en ligt de nadruk op groenten. “Groenten is het voedsel voor de toekomst. Vaak worden groenten als bijgerecht geserveerd, wij besteden er juist heel veel aandacht aan.”

Alleen maar groenten op het menu

Als voorbeeld noemt hij de laatste twee weken van het jaar 2017. “In deze weken stonden er bij ons alleen maar gerechten met groenten op het menu. De kunst is deze zo lekker te bereiden dat mensen vis of vlees niet eens missen.”

Knolselderij gegaard in zoutkorst

Eén van de gerechten waar Emile echt trots op is, is de knolselderij gegaard in een zoutkorst met zwarte zoete aardappel. “We hebben daar heel veel goede reacties op gekregen. Het is een gerecht waarbij je het vlees niet mist. De aardappel leggen we 40 dagen lang in een warmhoudkast van 60 graden. Daardoor karamelliseert de zoete aardappel heel langzaam en krijgt deze een geweldige smaak.”

Eind januari is de uitslag bekend

De Nieuwe Winkel is genomineerd in de categorie Beste Groenten Restaurant en moet het opnemen tegen Niven, Vermeer, Bolenius en
BAK. Eind januari wordt de uitslag bekend gemaakt.


Meer over De Nieuwe Winkel ontdekken?

De Nieuwe Winkel restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Hertogstraat 71, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over

Eten & drinken

adv.