Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Speciaalbier drink je in deze bruine kroegen in Nijmegen

Door Jurgen Smit 23 augustus 2018

Nijmegen staat bekend om de hoge mate van consumptie van speciaalbieren. We hebben een meerdere speciaalbier speciaalzaken (huh?), verschillende Nijmeegse speciaalbieren en natuurlijk lekker veel café’s! Zin in een goed gesprek en een goed gevuld glas in een bruine kroeg? Dit zijn the places to be!

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Café Piet Huisman

Posted by Café Piet Huisman on Thursday, 10 September 2015

Ben jij nogal kieskeurig als het op speciaalbier aankomt? Ga dan naar Café Piet Huisman, want daar hebben ze meer dan 500 (!!) verschillende bieren. Er zit dus gegarandeerd iets voor je bij! Als je echt een avondje wil proeven kun je ook kiezen voor een biermenu. Het café heeft vijf wisseltaps, waar op moment van schrijven onder andere de Binkie Claws BA onder zit met 14,4 procent alcohol! Knappe jongen die daarna nog recht het café uitloopt..


Meer over Café Piet Huisman ontdekken?

Café Piet Huisman cafés

Geopend14:00 - 02:00

St. Jacobslaan 30, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café de Opera

Freek
Barman Freek achter de toog bij café de Opera.

Een andere gezellige bruine kroeg vind je op het Koningsplein. Café de Opera heeft naast heerlijke Portugese wijnen ook een uitgebreide kaart als het gaat om speciaalbieren. Leuk detail: op de kaart vind je een heuse sectie met Nijmeegse bieren! Je kunt kiezen uit acht speciaalbieren van Nijmeegse bodem zoals Serafijn van de Hemel, Oersoep van Hopfather en Edelhert van het Hert.


Meer over Café de Opera ontdekken?

Café de Opera cafés

Geopend10:00 - 03:00

Koningstraat 34, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café de Mug

Yeuh, we hebben weer wat nieuwe bieren op fles….. Ken jij ze al?@nevelartisanales @themusketeersbrewery #bootjesbier #langweekend #zon

Posted by Café De Mug on Wednesday, 9 May 2018

Voor de speciaalbierliefhebbers is café de Mug ook een keileuke Nijmeegse bruine kroeg. Ze hebben zelfs een eigen gebrouwen biertje op de tap. Ook de Oesterstout van de Scheldebrouwerij, biertjes van brouwerij de Hemel en bier van brouwerij ’t IJ uit Amsterdam vind je regelmatig achter deze toog.

[compamy]

STOOM Beer & Food

New beer wednestuesday!Base Camp Brewing Company (USA) – Last meridian, WitbierTo Øl (DK) – K:0 C:0 M:0 Y:12, gose…

Posted by STOOM beer&food on Wednesday, 28 March 2018

Op het Honigcomplex vind je Stoom, een super gezellig café met een overload aan speciaalbieren! Je kan een flesje aanwijzen uit de koelkast of kiezen voor een speciaalbiertje van de tap. Op de tap vind je vooral lekkere biertjes van brouwerij Oersoep, de buren van Stoom.


Meer over Café De Mug ontdekken?

Café De Mug cafés

Geopend13:00 - 02:00

Pauwelstraat 9, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café Jos

café Jos
Foto: website café Jos

Bruiner dan café Jos ga je het bijna niet krijgen! De oer Nijmeegse buurtkroeg aan de Daalseweg in Nijmegen-Oost bestaat al veertig jaar onder deze naam. Een bekende naam in heel Nederland, want in 2009 stond café Jos op nummer 1 in de landelijke café top 100. De meesterschenkerij heeft ruim 200 bieren op fles en 33 bieren op de tap waaronder Delirium Tremens (als je er genoeg van drinkt komt het roze olifantje op het etiket vanzelf tot leven), Pauwel’s Kwak en Kasteel Rouge. In de zomer kun je er lekker buiten zitten op het terras en is Nijmegen voor eventjes net een dorp.


Meer over Stoom beer&food ontdekken?

Stoom beer&food cafés

Geopend14:00 - 02:00

waalbandijk 14d, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café In de Blaauwe Hand

in de blaauwe hand
Foto: website In de Blaauwe Hand

Café In de Blaauwe Hand is het oudste café van Nijmegen en is dan ook te vinden op een historische plek, namelijk recht onder de Sint Stevenskerk. Het gebouw stamt uit 1320 en werd gebruikt als Lakenhal, waar men laken (stof geweven uit schapenwol) kleurde met verf, vaak met de hand in de kleur indigo blauw. Sinds 1542 wordt de ruimte gebruikt als dranklokaal. De bezoekers van dit dranklokaal waren vroeger veelal lakenververs, waardoor het café in de volksmond al snel In de Blaauwe Hand genoemd werd.


Meer over Café Jos ontdekken?

Café Jos cafés

Geopend14:00 - 02:00

Daalseweg 309, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café Samson

bruine kroeg

Café Samson, opgericht door de familie Samson, zit sinds de jaren vijftig in het pand aan de Houtstraat. Obers lopen er in een witte blouse en zijn getraind om samen met jou het biertje te vinden wat past bij jouw smaak. Met een uitgebreide bierkaart met wel 100 bieren kun je in de Samson je lol op.


Meer over Café In de Blaauwe Hand ontdekken?

Café In de Blaauwe Hand cafés

Geopend13:00 - 02:00

Achter de Hoofdwacht 3, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café van Ouds

café van ouds
Foto: Facebookpagina café van Ouds

Café van Ouds doet haar naam geen eer aan want het is eigenlijk een keihip bruin café. Ze zijn aangesloten bij de bierapp en je kunt je speciaalbiertje zelfs met bitcoins betalen! Met een assortiment van 200 speciaalbieren raak je hier niet uitgekeken. Elke eerste zondag van de maand is er live muziek in het café en er is ook regelmatig een pubquiz. Kortom: van Ouds is een bruine kroeg in een modern jasje!


Meer over Café Samson ontdekken?

Café Samson cafés

Geopend10:00 - 02:00

Houtstraat 4, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café de Deut

Het opvallende interieur van café de Deut

De Deut noemt zichzelf met trots het ‘kitscherigste cafeetje van Nijmegen’ en ‘Een huiskamer zoals alleen een huwelijk tussen je grootmoeder en John Lennon voort zou kunnen brengen.’ Wie ooit voet aan wal heeft gezet in de gezellige bruine kroeg aan het Koningsplein snapt de vergelijking meteen. Of het nou een Poperings Hommel is of een Donderwolk Knarsetand: bij de Deut voelt alles alsof je het in je huiskamer opdrinkt en dat is gezellig!


Meer over Café van Ouds ontdekken?

Café van Ouds cafés

Geopend13:00 - 03:00

Augustijnenstraat 33, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café ’t Haantje

Café 't Haantje
De mensen van café ’t Haantje. (Foto: Weekkrant de Brug/ Maaike van Helmond)

Een andere klassieker vinden we aan de Daalseweg in Nijmegen Oost. Café ’t Haantje is al zestig jaar een begrip in Nijmegen. Je viert er het levenslied tijdens smartlappenfestival de Troost van Oost, je kunt er pubquizzen en natuurlijk gewoon in stijl bier drinken.


Meer over Café de Deut ontdekken?

Café de Deut cafés

Geopend10:00 - 02:00

Koningstraat 36, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

’t Paleis

Eigenaar Frank van de Laak van café ’t Paleis.

Er is bijna geen Nijmegenaar die hier nooit een voet over de drempel heeft gezet. Café ’t Paleis is een piepklein bruin café waar je de kastelein bij binnenkomst nog net geen hand schudt. Je drinkt er allerlei lekkere biertjes en je proeft er een stukje Nijmeegse geschiedenis.


Meer over Café ’t Paleis ontdekken?

Café ’t Paleis cafés

Geopend16:00 - 04:00

Priemstraat 5, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Zijn we er een vergeten?

Zijn we een prachtig bruine kroeg vergeten? Welk pareltje hebben we gemist? Laat het ons weten en mail naar nijmegen@indebuurt.nl, dan voegen we hem alsnog toe! Proost!

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.