Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even goed zoeken: 5 verborgen terrassen in Nijmegen

Door Jurgen Smit 1 augustus 2017

Je loopt misschien gewoon voorbij dat leuke lunchtentje omdat je denkt dat je er niet buiten kunt zitten. Of je wilt een broodje eten in de zon, dineren in de avondzon of van een sorbet smikkelen in een schattig binnentuintje.  Wij van indebuurt Nijmegen vonden vijf Nijmeegse zaken met een verborgen terras.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Smaakrijk in de Lange Hezelstraat

verborgen terrassen
Het verborgen terras van Smaakrijk. (Foto: Facebookpagina Smaakrijk)

Bij Smaakrijk in de Lange Hezelstraat geniet je van broodjes, salades en zoetigheid. Elke dag staat er versgemaakte soep op de menukaart. En in de keuken maakt de kok volop gebruik van streekproducten. Zo komt het gebak van Bakkerscafé Brood op de Plank. Naast het feit dat de broodjes hier verrassend lekker zijn kent Smaakrijk nóg een verrassing. Je moet het echt weten, maar het schattige tuinterrasje is wat ons betreft een hele fijne plek om te lunchen!


Meer over Smaakrijk ontdekken?

Smaakrijk cafés

Geopend09:30 - 17:30

Lange Hezelstraat 12, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Restaurant De Firma

De Firma
Het terras van De Firma. (Foto: Facebookpagina De Firma)

Vier het leven! Dat is het thema van Restaurant De Firma. En waar kan je beter het leven vieren dan op een terras met uitzicht op de Waal? Als je langs de Firma wandelt heb je het misschien nog niet helemaal door. Maar het restaurant, bekend om vernieuwende en wereldse gerechtjes, heeft aan de achterzijde een groot en prachtig terras. Een van de mooiste verborgen terrassen van Nijmegen. Daar proef je niet alleen van het heerlijke eten maar laat ook eens een cocktail shaken in de Aperitivobar! Genieten!


Meer over De Firma ontdekken?

De Firma restaurants en horeca

Geopend12:00 - 00:00

Lage Markt 47, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Restaurant Qke-leQ

verborgen terrassen
Het terras van Qke-leQ in Nijmegen. (Foto: Facebookpagina Qke-leQ)

Bij restaurant Qke-leQ aan Kelkensbos krijgen traditionele gerechten een nieuw jasje. Vintage cooking noemen we dat. Ben jij een echte bourgondïer? Dan moet je hier zeker eens gaan eten. De gerechten van de uitgebreide kaart worden namelijk geserveerd in een ‘ruime’ hoeveelheid en er staan ook altijd genoeg bijgerechtjes op tafel. En van dit alles kan je ook genieten op het tuinterras van Qke-leQ. Nice to know: je zit er uit de wind en is het weer een beetje mwa-mwa dan gaat de terrasverwarming aan.


Meer over Qke-leQ vintage cooking ontdekken?

Qke-leQ vintage cooking restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 22:00

Kelfkensbos 45, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Sid en Liv

Sid en Liv
De binnentuin van Sid en Liv. (Foto: Facebookpagina Sid en Liv)

Heb jij al eens koffie gedronken of lekker gegeten in de gezellige en Scandinavische huiskamer van Sid en Liv in de Van Welderenstraat? Doen! En vergeet niet om bij een beetje zonneschijn een plekje te zoeken in de tuin van Sid en Liv. Ook al zo’n knus en gezellig plekje. Bijna alles wat je ziet in deze hotspot is trouwens te koop in het winkeltje voorin de zaak. Van de lampen en de vazen tot het koffiekopje waar je uit drinkt. Ook fijn, de huiskamer is kindvriendelijk dus neem je drukke koters gerust mee.


Meer over Sid en Liv ontdekken?

Sid en Liv restaurants en horeca

Geopend10:00 - 17:00

Van Welderenstraat 95, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Bistro Flores

Bistro Flores
De patio van Bistro Flores in Nijmegen. (Foto: Facebookpagina Bistro Flores)

Bij Bistro Flores op Kelfkensbos zijn ze supertrots op het gerijpte rundvlees en het varken op de kaart. Ook is de keuken verzot op verse vissen en zeedieren. Het heerlijke eten van Flores eet je sinds vorig jaar ook buiten op de patio. De patio is gedeeltelijk overdekt dus ook bij wat drupjes regen diner je hier heerlijk. En ben jij een wijn-lover? Bij Bistro Flores heb je de keuze uit ongeveer 90 (!) wijnen.

Natuurlijk is dit lijstje niet compleet! Nijmegen kent vast veel meer verborgen terrassen. Heb jij nog tips? Laat ze vooral achter in de comments of stuur ons een berichtje. Binnenkort maken wij een lijstje 2.0.

 

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.