Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is weekend, dit is er allemaal te doen!

Door Jurgen Smit 16 juni 2017

Yes, het weekend komt er weer aan! Geen idee waar je met je vrije tijd naartoe moet? Wij weten wel wat!Meer over Het is weekend, dit is er allemaal te doen! ontdekken?

Het is weekend, dit is er allemaal te doen!


Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kids ‘n’ Billies

Nijmeegse festival 2017 Kids 'n' Billies
Kids ‘n’ Billies 2014 (foto: Facebook Kids ‘n’ Billies)

Vrijdag 16 en zaterdag 17 juni entertaint Kids ‘n’ Billies de hele familie in Openluchttheater de Goffert. Er zijn twee podia met een line-up van spetterende surf, authentieke rockabilly, gruizige blues, catchy country, one-man-bands en rootspunk. Op vrijdagavond spelen onder andere The Dawn Brothers en DeWolff. Op zaterdag kun je met een gerust hart je kroost meenemen, want er zijn zweefmolens, suikerspinnen en je kan een vetkuif in je haar laten zetten. Dit rock ‘n’ roll festival is voor de hele familie!Meer over Het is weekend, dit is er allemaal te doen! ontdekken?

Het is weekend, dit is er allemaal te doen!


Keti Koti

keti koti

Op zaterdag kun je je onderdompelen in de Surinaamse cultuur tijdens het Keti Koti Festival. Keti Koti betekent letterlijk ‘Verbroken Ketenen’. De dag staat dan ook in het teken van de afschaffing van de slavernij in de toenmalig Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlanse Antillen. Het programma is zowel inhoudelijk als feestelijk met live muziek, lezingen, workshops en een grote Caraïbische markt vol leuke kraampjes. De entree voor het festival is 14 euro tenzij je in traditionele Afrikaanse kleding komt, dan betaal je slechts 5 euro. Ook je museumjaarkaart is gewoon geldig. Duik die cultuur in!Meer over Het is weekend, dit is er allemaal te doen! ontdekken?

Het is weekend, dit is er allemaal te doen!


Vaderdag

Oortjeshekken
Terras bij Oortjeshekken. Foto: website Oortjeshekken.

Zondag is het vaderdag! Tijd om je vader eens even lekker in de watten te leggen. Laat jouw creativiteit je na heel wat jaartjes vaderdagcadeaus inmiddels in de steek? Geen paniek, wij hebben een lijstje gemaakt van 7 cadeaus waarmee je voor de dag kan komen!Meer over Het is weekend, dit is er allemaal te doen! ontdekken?

Het is weekend, dit is er allemaal te doen!


Het Vertelfestival

vertelfestival

Op zaterdag en zondag kun je naar het Vertelfestival op de Duivelsberg! In het weiland bij de Duivelsberg zijn tenten neergezet waarin verhalen worden verteld. Voor de gelegenheid is daar een gezellig café bij gemaakt. Echte avondmensen kunnen zaterdagavond tussen 20:00 en 23:00 ook nog naar de Midzomernachtvertellingen, waar verhalen worden verteld tot het donker wordt. Op zaterdagmiddag begint het vertelfestijn om 13:30 uur en op zondag al om 12:00. Lekker luisteren in het bos!Meer over Het is weekend, dit is er allemaal te doen! ontdekken?

Het is weekend, dit is er allemaal te doen!


Repair café Nijmegen-Oost

repair café

Met het motto ‘Wie zijn spullen repareert redt ze van de afvalberg!’ strijdt het Repair café tegen de consumptiemaatschappij. Aanstaande zaterdag tussen 11:00 en 14:00 zitten de vrijwilligers Repair Café voor je klaar op de Prof. Cornelissenstraat 2 om kleine huishoudelijke spullen te repareren. Ook elektrische apparaten, kleding, meubeltjes, speelgoed en laptops kun je laten fixen. Er is een heuse leestafel om de wachttijd te doden en iedereen is in voor een praatje. Als dat geen naastenliefde is…

 Meer over Het is weekend, dit is er allemaal te doen! ontdekken?

Het is weekend, dit is er allemaal te doen!


Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.