Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Velo-city in Nijmegen: dit is er deze week te doen

Door Jurgen Smit 12 juni 2017

Nederland is een echt fietsland en deze week is Nijmegen een echte fietsstad! Van dinsdag tot en met donderdag hosten we, samen met Arnhem, wereldfietscongres Velo-city 2017. Om dit evenement feestelijk te openen is dinsdag zelfs niemand minder dan onze koning Willem Alexander in Nijmegen. Hij zal hoogstpersoonlijk een stukje fietsen over het RijnWaalpad. Benieuwd wat er nog meer te doen is? Wij zetten al het Velo-city entertainment voor je op een rijtje!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Fietsvlogger deelt avonturen in de Fuzz 

velo-city
Foto: Jesse van Hulst

Vanavond om 20:30 vertelt fietsvlogger Jesse van Hulst aan de hand van persoonlijke verhalen over cyclo-geografie: het beschrijven van de wereld van de fiets. Door zijn tijd als fietsambassadeur voor Taiwan en zijn recente cyclo-geografische onderzoek vanaf de Ierse grens, presenteert Jesse een nieuw perspectief op fietsen. Verrassend en vernieuwend, dus kom vanavond naar de Fuzz!


Meer over Fuzz ontdekken?

Fuzz koffiebars

Gesloten10:00 - 18:00

Van Broeckhuysenstraat 17, Nijmegen

Bekijk meer:koffiebars

Velo-city Film Festival in LUX

filmfestival

Ter ere van Velo-city draait LUX deze week allemaal fietsfilms, waaronder Ventoux, Les triplettes de Belleville, Wadjda, Breaking Away, Premium Rush, O caminho das nuvens en De fiets in Nederland. En goed nieuws: ze zijn allemaal gratis toegankelijk. Je hoeft alleen op de website te kijken welke fietsfilm er op welk tijdstip draait en plaatsnemen maar!


Meer over LUX Nijmegen ontdekken?

LUX Nijmegen bioscopen

Gesloten09:00 - 02:00

Mariënburg 38-39, Nijmegen

Bekijk meer:bioscopen

 De Fiets Parade

velo-city

Op donderdagavond vanaf 18.30 trekt De Fiets Parade door Nijmegen. Deze parade is een grote, bonte fietsoptocht dwars door de stad voor iedereen die van fietsen houdt. Je kan dus gewoon mee doen! De parade start vanaf de Wedren, gaat via De Goffert naar het Dutch Bicycle Centre (bij de Honig) om daar direct, of na nog een extra rondje Nijmegen Noord, te eindigen bij het gezellige Fiets Parade Feest. Hier kunnen de fietsers even afkoelen op het terras. Je kunt ook aanhaken bij activiteiten zoals de Goldsprint, een virtuele 250 meter sprint tussen twee fietsen op rolletjes, winkels bezoeken of genieten van muziek. Deelnemers die hun fiets versieren, maken na aanmelding bij de Pimp-je-fietsstand kans op leuke prijzen!

Cargo Bike Festival

velo-city
Vandaag en morgen kun je nog naar het International Cargo Bike Festival in De Kube in het Honigcomplex. Dit festival is een ontmoetingsplek voor bakfietsliefhebbers! Ontwerpers, fabrikanten, doe-het-zelfbouwers en verkopers van bak- en transportfietsen komen hier bij elkaar voor gezelligheid en inspiratie. Dit is dé kans om allerlei soorten bakfietsen uit binnen- en buitenland uit te proberen. En laten we wel wezen: de bakfiets is hip!

 

Achter de schermen bij Velo-city

velo-city
foto: Facebook Velo-city

Nieuwsgierig naar Velo-city? Op woensdagmiddag vanaf 13:30 kun je de Velo-city beurs in Concertgebouw de Vereniging gratis bezoeken om de laatste ontwikkelingen in de fietswereld te bekijken. Leuk voor de fietsliefhebbers!


Meer over Concertgebouw de Vereeniging ontdekken?

Concertgebouw de Vereeniging theaters

Gesloten09:00 - 18:00

Keizer Karelplein 2D, Nijmegen

Bekijk meer:theaters

Expositie en crossbaan Mariënburgplein

velo-city
Foto: Facebook Velo-city conference

Het thema van Velo-city is dit jaar ‘The Freedom of Cycling’. In een expositie in de Mariënburgkapel laten leerlingen van scholen uit Nijmegen zien wat fietsen voor hen betekent. De expositie is tot en met 25 juni gratis toegankelijk. Op woensdag 14 juni is er vanaf 14:00 uur op het Mariënburgplein ook nog een echte fietscrossbaan en een workshop bike-art!

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.