Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak je borst maar nat: Splash Your City in Nijmegen is dit jaar nog extremer!

Door Jurgen Smit 22 mei 2017

Trek je zwembroek aan en laat het kind in je los! Splash Your City komt van 25 tot en met 28 mei weer naar onze mooie stad. Dit jaar is de waterglijbaan te vinden bij de Veerpoorttrappen aan de Waalkade. De baan is drie keer (!) steiler dan vorig jaar. Ook fijn: je mag meeglijden zonder band. 

Splash Your City was vorig jaar te vinden aan de Stikke Hezelstraat. “Die straat lijkt een steile straat, maar wij kregen van deelnemers te horen dat zij de snelheid aan de lage kant vonden”, vertelt Mark Verhoeven van Splash Your City. “Daarom hebben wij dit jaar gekozen voor de Veerpoorttrappen. Over de trappen wordt een speciale constructie gebouwd. Met een hellingspercentage van 25 procent is deze helling bijna drie keer zo steil als de Stikke Hezelstraat, ongeveer net zo steil als een zwarte skipiste in de Alpen.” Ehm, een zwarte skipiste? Is het dan nog wel veilig? Mark: “Natuurlijk is er eerste hulp aanwezig. Maar vorig jaar zijn er om precies te zijn nul ongelukken gebeurd.”

Drie uur lol

Splash Your City 2017
De 200 meter lange glijbaan komt bij de Veerpoorttrappen in Nijmegen.

De mega-glijbaan blijft maar liefst 4 dagen in Nijmegen. Van 25 mei tot en met zondag 28 mei kan je 12 uur per dag glijden. Kaarten zijn online te koop en kosten 16,50 euro. Voor dit bedrag heb je als het goed is drie uur lol. “Door de extra dag, extra uren en minder mensen in een timeslot zijn de wachtrijen gegarandeerd korter dan vorig jaar”, zo belooft de organisatie.Meer over Maak je borst maar nat: Splash Your City in Nijmegen is dit jaar nog extremer! ontdekken?

Maak je borst maar nat: Splash Your City in Nijmegen is dit jaar nog extremer!


  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.