Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Prinsessendag, pre-kerstfeest, en wintergroenten: Nijmeegse weekendtips voor 16 en 17 december

Door Jurgen Smit 15 december 2017

Weeeeekeeeeeeend! Of je nou een lekker dagje met je kids wil doorbrengen of loos wil gaan op zaterdagavond: het kan allemaal in Nijmegen en wel hier. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Warmoes wintertuindag

Op zondag 17 december worden de laatste groenten van het land gehaald en worden er heerlijke groentetassen samengesteld. Hierin zit onder andere boerenkool, verschillende kolen, snijbiet, peen, verse kruiden, koolrabi, cavolo nero en een zakje mispels, én een paar lekkere recepten! Een groentetas bevat genoeg voor 3 tot 4 personen en kost tien euro (wel even aanmelden van te voren). Zondag kun je genieten van een kampvuur, chocomel en glühwein en een winterse sfeer in de moestuin. Voor de kinderen zijn er marshmallows en komt er een verhalen verteller! De Wintertuindag begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur.


Meer over Historische Tuin de Warmoes ontdekken?

Historische Tuin de Warmoes lunch

Gesloten09:00 - 13:00

Griftdijk Noord 11, Nijmegen

Bekijk meer:lunch

Culturele wandeling door het Honigcomplex

Het Honigcomplex bestaat uit 33.000 vierkante meter! Mega groot dus, en voor wie denkt nog niet overal geweest te zijn is de culturele wandeling zaterdag 16 december een uitkomst. Je wordt op sleeptouw genomen langs alle leuke hotspot van het Honigcomplex zodat je weer helemaal bij bent. Als je wil kun je aansluitend dineren bij Stoom. De wandeling begint om 13:00 en is gratis, je hoeft alleen maar even een mailtje te sturen naar dkrol@fo.nl.

Deep Motions Merleyn

Deep Motions stopt ermee. Zaterdag 16 december kun je nog één laatste keer met een lach en een traan terugkijken op 6 jaar Deep Motions, waarbij het Nijmeegse debuut van PLO Man, Marcelus, Convextion, en vele anderen verwezenlijkt werden. Entree is gratis, mis het niet!


Meer over Merleyn ontdekken?

Merleyn cafés

Hertogstraat 13, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Prinsessendag Museum het Valkhof

Op zondag 17 december is het Prinsessendag in Museum het Valkhof, ook voor Prinsen!  Deze dag is gebaseerd op ‘Nicolaas en de prinses uit het Oosten’ die tot en met 7 januari in het Nijmeegse museum te zien is. Op zondag ontmoet je de Oosterse prinses Theophanu en kun je met haar op de foto. Je kunt je eigen gouden kroon versieren met schitterende edelstenen, zodat je ook thuis nog prins of prinses bent. Wil je er extra feestelijk uitzien? Kom naar een echte schminker en laat je omtoveren tot een prinses, draak of ridder!


Meer over Museum het Valkhof ontdekken?

Museum het Valkhof musea

Gesloten11:00 - 17:00

Kelfkensbos 59, Nijmegen

Bekijk meer:musea

3Sprong Crazy Xmas Party

Voor wie zin heeft om alvast in de kerststemming te komen, is er zaterdag in Café de 3Sprong de Driesprong Crazy Xmas Party. Vanaf 21:00 uur vind je in het café kerstsfeer, kerstmuziek, fouter dan foute outfits én gratis hapjes. Niet onbelangrijk: er is een prijs voor de meest bijzondere outfit van de avond. Dus maak er werk van en geniet van de Nijmeegse kerstsfeer!


Meer over Café de 3Sprong ontdekken?

Café de 3Sprong cafés

Geopend12:00 - 01:00

Koninginnelaan 28-30, Nijmegen

Bekijk meer:cafés
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.