Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je wil weten over de optocht in Knotsenburg

Door Jurgen Smit 7 februari 2018

Het centrum staat zondag 11 februari weer helemaal in het teken van de optocht in Nijmegen. Naar verwachting worden er zo’n 50 inschrijvingen verwacht en dat is veel meer dan vorig jaar.

Hoe laat begint de optocht?

De optocht begint om 14.00 uur. Alle deelnemers stellen zich op op Plein 1944. De prijsuitreiking is rond 17.30 uur op de Grote Markt. Het thema van dit jaar is Knotsenburg Draoit deur.

Wat is de route van de optocht in Nijmegen?

De route is als volgt: De optocht gaat via de Bloemerstraat, de In de Betouwstraat, de Molenstraat, de Ziekerstraat, en de Van Broeckhuijsenstraat. Vervolgens gaat de stoet de Hertogstraat in, daarna naar de Burchtstraat en via de Grote Markt en  Augustijnenstraat  weer terug naar Plein 1944.

Wat zijn leuke plekken om te kijken?

Wilfred Jansen, de voorzitter van Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen (SOCN), geeft ons enkele tips. “Voor de gezelligheid en de sfeer kun je bijvoorbeeld gaan kijken op de Grote Markt. Daar is muziek en kun je lekker een biertje drinken van één van de buitentips. Het SOCN staat in de VIP-tent voor het stadhuis. Hier is ook leuke muziek dus wel een aanrader.”
Voor mensen met bijvoorbeeld kinderen die wat rustiger willen staan, raadt Wilfred de Hertogstraat aan.

Wat is nieuw dit jaar aan de optocht?

“Nieuw dit jaar is dat de optocht veel groter is dan voorgaande jaren”, vertelt Wilfred. “We hebben heel veel gebruik gemaakt van Social Media om de optocht bekendheid te geven.” Ook nieuw is de ‘Via Gladiola’. “Alle deelnemers gaan vanaf de Burchtstraat een soort van Via Gladiola op, naar de finish op de Grote Markt. Dat gaat echt een wow-gevoel geven.”
Ook de jury is nieuw en de optocht heeft andere categorieën gekregen. “We reiken dit jaar bijvoorbeeld ook een prijs uit voor de leukste verklede jongen of meisje.”
Maar de allergrootste switch zit ‘m misschien wel in de prijsuitreiking. Wilfred: “Deze is dit jaar voor het eerste in de openlucht, namelijk vanaf een podium op de Grote Markt. Ook voor de kinderen is hier van alles te doen. Zo staat er bijvoorbeeld een zweefmolen en een suikerspinkraam.”

adv.