Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!

Door Jurgen Smit 27 mei 2017

Het is zomer, dus de festivals schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Benieuwd welke Nijmeegse festivals in 2017 leuk zijn voor jou? Wij zochten 9 fantastische exemplaren voor je uit waar je amper voor hoeft te reizen!Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Cultureel terras de Kaaij

De Kaaij Nijmegen
Cultureel terras de Kaaij in Nijmegen

De Kaaij is het langstdurende festival van Nijmegen! Even was het de vraag of de Kaaij de zomer van 2017 door zou gaan, maar uiteindelijk bleek alle paniek voor niks en kunnen we gewoon weer heerlijk genieten van het grootste outdoor terras van de stad. Met oude bootjes als meubilair kun je heerlijk genieten van je hapjes van de foodtrucks of speciaalbiertjes. Met je voeten in het zand onder de Waalbrug, Nijmeegser kan bijna niet!

Wanneer: van 30 juni t/m 9 september
Waar: Onder de Waalbrug
Toegansprijs: Gratis toegankelijk
Uniek: De Kaaij is buiten, waardoor je meteen het vakantiegevoel te pakken hebt!Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


Drift om te dansen

Nijmeegse festivals in 2017 Drift
Drift om te dansen 2016 (foto: Facebook Drift)

Voor de techno / house / elektro liefhebbers is het Drift festival the place to be. Het rauwe decor van het fabrieksterrein leent zich perfect voor een dansfeestje. De weergoden hebben het meestal goed voor met het festival en dat is maar goed ook want Drift is grotendeels buiten. Nog geen kaarten? Gelukkig kun je die bij ons winnen!

Wanneer: Zaterdag 10 juni 2017
Waar: De Vasim
Toegangprijs: € 27,-, Tickets koop je hier.
Uniek: Het festival begint al om 12:00 en duurt tot 00:00. Geen nachtbraken en toch een fantastisch feest!Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


Valkhof Festival

Nijmeegse festivals 2017 Valkhof Festival
Het Valkhof Festival 2015 (foto: http://www.valkhoffestival.nl/)

Van 15 t/m 21 juli transformeert Nijmegen tot een miljoenenstad tijdens de vierdaagsefeesten. Zeven dagen lang moedigen we met zijn allen keihard feestend de lopers aan. Één van de pareltjes van deze zomerfeesten is het Valkhof Festival! Er spelen singer-songwriters, er is een latin-night en er zijn house DJ’s. Dit alles speelt zich af in het Valkhofpark en het is ook nog eens gratis!

Wanneer: Van zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 21 juli.
Waar: Het Valkhofpark
Toegangprijs: Gratis
Uniek: De diversiteit aan muziek is enorm (en de kwaliteit hoog!).Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


Festival Op ’t Eiland

Nijmeegse festival 2017, op 't eiland
Festival op ’t Eiland 2016 (foto: Facebook festival op ’t eiland)

Tijdens de zomerfeesten hebben we dit jaar ook weer Festival op ’t Eiland! Op ons zelfgebouwde eiland in de Waal gaan we loos met de Memphis Maniacs, de Rectum Raiders en in samenwerking met Oddstream een heleboel kunst! De kleintjes kunnen overdag al lekker poedelen in de waal en ook voor volwassenen is er ’s middags al genoeg te beleven.

Wanneer: Van zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 21 juli
Waar: De Oversteek (te bereiken via fietsbrug de Snelbinder)
Toegangsprijs: Gratis
Uniek: Door de mooie ambiance van het eiland krijg het festival meteen een vakantiesfeer.Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


Down The Rabbit Hole

Nijmeegse Festivals 2017 Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole 2016 (foto: Facebook Down The Rabbit Hole)

Eigenlijk is Down The Rabbit Hole net niet in Nijmegen maar in Beuningen. Maar, het is te fietsen en mega leuk, dus we pakken hem gewoon mee! Het festival staat met deze vierde editie nog een beetje in de kinderschoenen maar toch weten ook dit jaar zo’n 20.000 mensen de Groene Heuvels weer te vinden. Grote namen als de Fleet Foxes, Oscar and the Wolf en 2ManyDJ’s sieren de line-up. Er is van alles te beleven naast de muziek: je kan vlotten bouwen, leren koordansen en natuurlijk het mysterieuze bos in. Er rijden de hele nacht gratis pendelbussen naar station Nijmegen centraal dus ook voor de niet kampeerders is dit festival een prima optie!

Wanneer: Van vrijdag 23 t/m zondag 25 juni
Waar: Groene Heuvels in Beuningen
Toegangsprijs: € 129,- excl. servicekosten. Tickets koop je hier.
Uniek: Het festivalterrein ligt aan een meer. Heb je geen zin om een muntje te betalen voor de douche, dan duik je er lekker in! Tip: doe dit niet op dag 3 (dat is ranzig).

 Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


Kids’n Billies

Nijmeegse festival 2017 Kids 'n' Billies
Kids ‘n’ Billies 2014 (foto: Facebook Kids ‘n’ Billies)

Ben je een echte rock’n roll liefhebber? Ga dan naar Kids ‘n’ Billies! Op zaterdag 17 juni entertaint Kids ‘n’ Billies de hele familie in Openluchttheater de Goffert. Twee podia met een line-up van spetterende surf, authentieke rockabilly, gruizige blues, catchy country en one-man-bands. Dit jaar organiseert is er een extra avond op vrijdag 16 juni en wij geven daar 2 kaarten voor weg!

Wanneer: Vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni
Waar: Het Goffertpark
Toegangsprijs: Combitickets € 32,50, vrijdag € 15,00 en zaterdag € 20,00. Voor je kids van 5 tot en met 18 jaar betaal je in de voorverkoop € 4,- en € 6,- aan de dagkassa. Tickets haal je hier.
Uniek: Het festival is voor zowel mensen met als mensen zonder kinderen leuk!Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


SMKMRKT

Nijmeegse festivals 2017 SMKMRKT
SMKMRKT festival (foto: Facebook Smaakmarkt)

Een hoop gezelligheid, een keur aan originele marktkramers, een flinke selectie food trucks en veel muziek: op de SMKMRKT (spreek uit: smaakmarkt) gaat het om smaak op alle niveaus. Je kan lekker shoppen, eten, drinken en het is helemaal gratis. Beetje mooi weer erbij en je hebt het hele weekend niks te wensen over. Wil je ook nog een rondje van indebuurt? Wij geven 10 munten en twee bekers weg! Proost!

Wanneer: Zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni
Waar: De Vasim
Toegangsprijs: gratis
Uniek: Er is van alles te doen voor iedereen. Leuk voor kinderen, volwassenen die een biertje willen drinken of mensen die rustig nieuwe spulletjes willen shoppen!Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


Mout bierfestival

Nijmeegse festivals 2017 Mout
Biertjes tijdens het Mout Bierfestival (foto: Facebook Mout Bierfestival)

BIER! Daar gaat het om tijdens het Mout festival. Drie dagen lang kun je genieten van bieren van verschillende brouwers terwijl je danst op Bluegrass en Boogie. Uiteraard kan je er ook iets lekkers bij eten. Tijdens Mout is er 3 keer per dag een ‘Meet the brewer sessie’, waar de brouwer van een bepaalde brouwerij (die uiteraard ook op Mout aanwezig is) vertelt over zijn bieren.

Wanneer: Vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli
Waar: Julianapark
Toegangsprijs: Gratis
Uniek: Brouwerij ‘Gebrouwen voor vrouwen’ is ook aanwezig tijdens Mout. Want bier is ook voor meisjes!Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


We love the 90s

Nijmeegse festivals 2017 we love the 90s

Stof je aussi af en trek je AirMax aan want we gaan back to the 90s. Veteranen als 2 Brothers on the 4th Floor, Dune en DJ Paul Elstak sieren de line-up van We Love the 90s. Vergane glorie? Zeker niet! Massa’s mensen komen feestvieren op de deuntjes van vroeger. Er zijn 3 podia met DJ’s, je kan er eten, drinken en dansen. Pak die hardcore vibes!

Wanneer: Zaterdag 26 augustus
Waar: Goffertpark
Toegangsprijs: €37,50- excl. fee, tickets haal je hier.
Uniek: Je waant je echt 20 jaar terug in de tijd tijdens dit feestje!

 Meer over 9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan! ontdekken?

9 x Nijmeegse festivals in 2017 waar je op de fiets naartoe kan!


Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.