Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het gaat deur: De Kaaij!

Door Jurgen Smit 15 mei 2017

Even was het onzeker of het langstdurende Nijmeegse festival deze zomer wel door zou gaan. Festival de Kaaij stond onder druk omdat horecaboot Opoe Sientje van Rijkswaterstaat moest vertrekken. In de Lindenberghaven mogen schepen namelijk niet permanent liggen. 

Opoe Sientje

Godzijdank toch geen paniek, want Rijkswaterstaat streek over het hart en besloot dat Opoe Sientje tot en met september mag blijven liggen waar ze ligt. Met als bouwjaar 1885 doet het schip haar naam eer aan. De laatste eigenaresse was schippersvrouw Classina Koenen, die het schip 35 jaar lang bewoonde. Haar kleinkinderen noemden haar Opoe Sientje, en zo komt het schip aan haar naam.

Opoe Sientje
Het schip Opoe Sientje bij het terrein van de Kaaij

Festival de Kaaij

Deze zomer kunnen we van 30 juni tot en met 9 september met onze voeten in het zand relaxen onder de Waalbrug. Een zomer lang genieten we van oude en nieuwe bekenden, muzikanten, theatermakers, chef-koks, dichters, dj’s, kunstenaars, venters, bands, stands en ander soort entertainers. Het cultureel terras leent zich voor zowel ouders met kinderen als bourgondiërs en ook tijdens de zomerfeesten is de Kaaij een echte hotspot!Meer over Het gaat deur: De Kaaij! ontdekken?

Het gaat deur: De Kaaij!


Meer over

Doen Nieuws

adv.