Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dit kun je allemaal doen met je vrije Hemelvaartsdag in Nijmegen!

Door Jurgen Smit 23 mei 2017

Donderdag is het Hemelvaartsdag. De helft van ons heeft geen idee wat Hemelvaart precies is, maar ach, we zijn vrij! Lekker een dagje extra genieten van alles wat het vrije leven ons te bieden heeft. Benieuwd waar je het beste heen kan met je levensvreugde? Wij tippen de leukste Nijmeegse activiteiten tijdens het Hemelvaartweekend!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Finale Roos van Nijmegen

Roos van Nijmegen 2016
Roos van Nijmegen 2016 (foto: Facebook Roos van Nijmegen)

Dé bandcontest van onze stad is natuurlijk De Roos van Nijmegen! Na drie spannende voorrondes in Merleyn heeft de jury Louwie, Beerbottle Chopsticks en Cloud Cukkoo gekozen als finalisten van 2017. Bij het publiek is Altijd Onderweg als favoriet uit de stembus gekomen en wint daarmee ook een plek in de finale. De winnende band krijgt drie dagen studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music. Donderdag 25 mei vanaf 20:00 kun je terecht in Doornroosje voor de finale. Extra leuk: als publiek mag je zelf meestemmen!


Meer over Poppodium Doornroosje ontdekken?

Poppodium Doornroosje cafés

GeopendHele dag

Stationsplein 11, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

 Africa Now Festival

Afrika Now Festival in het Afrika Museum
Afrika Now Festival in het Afrika Museum

Waan je even in een ver land tijdens het Africa Now Festival. In het Afrika Museum in Berg en Dal spelen verschillende bands Afrikaanse muziek, kun je genieten van Afrikaanse hapjes en er is zelfs een workshop Afrikaanse yoga! Jonge liefhebbers van dit continent betalen 1 euro entree (tot en met 18 jaar). Boven de 18 kost een entreebewijs 14 euro. Een museumjaarkaart is ook geldig.


Meer over Afrika Museum ontdekken?

Afrika Museum musea

Gesloten10:00 - 17:00

Postweg 6, Berg en Dal

Bekijk meer:musea

Uitbrakken na Vunzige deuntjes in de Molenstraat

Molenstraat Hemelvaartsdag
Molenstraat Hemelvaartsnacht

De Molenstraat pakt stevig uit tijdens Hemelvaart. Omdat (bijna) iedereen donderdag vrij is kunnen we op woensdagavond al lekker de olie in tijdens Vunzige Deuntjes. Het feest is gratis en niet te vergeten hip want zelfs Yung Internet is van de partij. Proost!

Towel Day in Brebl

Towel-day tijdens Hemelvaartsdag in Nijmegen
Towel-day tijdens Hemelvaartsdag in Nijmegen

Je kan ook een avondje lachen en leren op Hemelvaartsdag tijdens Towel Day in Brebl. Towel Day is de dag waarop fans jaarlijks de schrijver Douglas Adams (bekend van het komische scifi-epos Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) herdenken. Als eerbetoon dragen de fans een handdoek rond hun nek. Vanaf 20:00 kun je genieten van live wetenschap, comedy, film en natuurlijk een lekkere cocktail! Tickets kosten € 8,50 in de voorverkoop en € 10 aan de deur.


Meer over Brebl ontdekken?

Brebl restaurants en horeca

Waalbandijk 14 E/F, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Bordspel avond in Tati

Tati Nijmegen
Tati in Nijmegen

Aan jouw lijf geen polonaise? Kom dan gezellig een bordspel spelen bij café Tati in Nijmegen-Oost! Elke donderdagavond om 19:30 staat er een spel klaar op de grote tafel. Je kan gewoon aanschuiven en meedoen en er is zelfs een prijsje te winnen! Er is genoeg variatie want het spel dat gespeeld wordt wisselt elke week tussen Risk, Catan, Macchiavelli of een wisselspel. Meedoen is gratis.


Meer over Tati Nijmegen ontdekken?

Tati Nijmegen lunch

Gesloten10:00 - 21:00

Koolemans Beynenstraat 80, Nijmegen

Bekijk meer:lunch

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws

adv.