Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vet: help mee om de gifmoorden in de Honigfabriek op te lossen

Door Jurgen Smit 4 september 2018

Ben jij voor de duvel niet bang en heb je jouw inner-Peter R. de Vries altijd al eens de ruimte willen geven? Kom dan op 18 september naar het Honigcomplex en help mee met het oplossen van een echte cold-case!

Vijf gifmoorden

Tijdens deze avond wordt er een reconstructie gemaakt van vijf gifmoorden in de Honig-fabriek tussen 1943 en 1944, in de Tweede Wereldoorlog dus. Zo’n 75 jaar geleden werden er maar liefst vijf werkbazen van de Honigfabriek vermoord met behulp van rattengif. De dader is nooit gepakt, en daarom schijnen we samen nieuw licht over deze cold-case.  1943-‘44. Worden ze na 75 jaar nog opgelost?

Historici en politie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Numaga, de historische vereniging van Nijmegen en omgeving. Historicus Henk Termeer zet de feiten op een rij, vertelt over verdachten, slachtoffers en het onderzoek destijds. Docent Talita Smits van de Politieacademie deelt haar expertise vanuit het heden, en historicus Lennert Savenije schetst de context van collaboratie en verzet, ook in de Nijmeegse bedrijven. De lezing begint om 20:00 en deelnemen kost 5 euro (gratis voor leden van Numaga). 

 

EEN BLOEDSTOLLENDE NIJMEEGSE GESCHIEDENIS Numagalezing in het Honig-complex op op 18 september 2018:Reconstructie…

Posted by Numaga on Wednesday, 29 August 2018

Meer over

Doen

adv.