Gaaf! Deze splinternieuwe cursussen kun je doen bij de Lindenberg

Aangeboden door Lindenberg Huis voor de Kunsten 30 augustus 2018

Nijmeegse creatievelingen opgelet! Op 10 september gaat het nieuwe cursusseizoen weer van start bij de Lindenberg, huis voor de kunsten. Op 9 september organiseert de Lindenberg daarom een open dag waarbij je al je vragen kunt stellen en toffe performances kunt bekijken. Wij vonden alvast zeven keileuke cursussen die je echt wil doen!

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

DJ met Draaikunde (12-20 jaar)

Docent Davy Brandts

Leer de beginselen van het DJ-vak van expert Davy Brandts, zelf al ruim 15 jaar dj en eigenaar van dj-school Draaikunde. Monitoring, beatmatchen, mixen, effecten en set-opbouw: Davy draait er zijn hand niet voor om. Davy: “Je krijgt bij deze cursus te maken met verschillende aspecten van het dj zijn: van het zoeken en sorteren van muziek tot aan het optreden voor publiek. Je leert de tools om ieder publiek helemaal wild te maken met jouw mixen!”

Urban dance/hiphop (vanaf 16 jaar)

Docent Joey Jansen

De lessen urban dance/hiphop van Joey Janssen gaan niet om voorgeschreven choreo’s en danspassen, maar om je eigen creativiteit. Om de lessen gevarieerd te houden betrekt Joey ook andere stijlen in zijn lessen. Joey: “Eigen invulling en eigenheid vind ik het allerbelangrijkste. Dans ontstaat uit het hart van de danser zelf, en niet uit de persoon die de informatie geeft”.

Het Theaterlied

Docent Heleen Suiker

In de korte cursus Theaterlied (zes lessen in totaal) krijg je les van twee docenten. Ronald Naar kan je alles leren over stemvorming en expressie, Heleen Suiker over de presentatie van jouw theaterlied. Hoe sta je erbij? Heleen vertelt: “Veel mensen kunnen ontzettend genieten van het theaterlied: van de stemmen, de teksten of de manier waarop het wordt uitgevoerd. In deze cursus kan je zelf kijken wat je zou kunnen met een lied: welke uitstraling je kan hebben, welke expressie, welke kracht?”

Pilates (vanaf 16 jaar)

Docente Minke Ruel

Train je core en werk aan je flexibiliteit en balans bij de nieuwe cursus Pilates. Docente Minke Ruel, zelf freelance danseres, vertelt waarom Pilates zo’n goede toevoeging is aan de training van een danser. “Bij Pilates werken we aan het versterken van het lichaam zonder dat de flexibiliteit verloren gaat; het sterker maken van je buik- en rugspieren staat centraal. In iedere dansles is een sterke core van groot belang.”

Zangexpressie

Docente Lisa Kezer

Iedereen die van zingen houdt én een kleine uitdaging niet schuwt kan terecht bij de cursus Zangexpressie: een cursus die focust op authenticiteit, stemvorming, sound, timing en interpretatie door middel van leuke stemopwarmers, circle songs en zelfgeschreven muziek. Docente Lisa Kézér: “In deze cursus gaan we grenzen opzoeken en nét overschrijden. Door te improviseren ontdek je een eigen stijl en leer je steeds meer over muziek. Dat geeft een groot gevoel van vrijheid”.

Comedy schrijven en spelen

Docent Patrick Feijen

In deze cursus van acht lessen begin je met het schrijven van je eigen comedy. Hoe pak je dat eigenlijk aan? Schrijfdocent Patrick Feijen gaatje daarbij helpen! Daarna ga je je zelfgeschreven comedy spelen met theaterdocent Heleen Suiker. Patrick vertelt: “Het wordt absoluut de meest lachopwekkende cursus van het hele seizoen. En dat is geen grap. De rest wel.”

Vertrouwde cursussen

Een band van Pop en Rockschool tijdens live on stage.

Naast deze nieuwe cursussen zijn er natuurlijk ook weer allerlei vertrouwde cursussen te volgen bij de Lindenberg. Zo kunnen jongeren rocken in een band met bandcoaching en daarnaast zelf muziekles krijgen op de Pop & Rockschool en kan je bijzondere dansen leren zoals flamenco en tapdance (16+). Ook kunnen kinderen creatief aan de slag met kunst en technologie in samenwerking met Oddstream (7-10 en 11-14 jaar) en leren vloggers-in-de-dop alles wat ze moeten weten bij de cursus Camera Acteren (13-16 jaar). Scrol vooral eens door het uitgebreide aanbod!

Open dag op 9 september

De Lindenberg

Op 9 september tussen 14.00 en 17.00 uur houdt de Lindenberg Open Dag. Op deze dag kan je lokalen bekijken, docenten ontmoeten en al je vragen stellen. Daarnaast zijn er kleine optredens van cursisten van vorig seizoen en docenten. Alle disciplines doen mee: muziek, dans, theater, beeldend & media en schrijven. Leuk om eens te komen ontdekken! Van 10 tot en met 15 september is er de Proeflessenweek. Deze week biedt je de mogelijkheid om bijna alle cursussen vrijblijvend uit te proberen voordat je je inschrijft. Houd voor het volledige proeflesprogramma de website in de gaten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lindenberg Huis voor de Kunsten. Meer over Lindenberg Huis voor de Kunsten ontdekken?

Lindenberg Huis voor de Kunsten entertainment

Gesloten09:00 - 23:00

Ridderstraat 23, Nijmegen

Bekijk meer:entertainment

Meer over de Lindenberg, huis voor de kunsten:

Guido Weijers

10 x deze voorstellingen móet je zien volgens programmeurs Heleen en Natasja van de Lindenberg

Programmeurs Natasja en Heleen hebben voor seizoen 2018 2019 weer heel wat mooie namen weten te stri...
Millenium Made

Van Nijmeegs aanstormend talent Millennium Made ga je nog heel veel horen

Droom je er zelf stiekem van om in een band spelen? Kom dan zondag 11 maart naar Live on Stage bij d...
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.