Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x Deze festivals vind je in Nijmegen in 2018

Door Jurgen Smit 14 maart 2018

Ben jij ook een echte festivaltijger? Pak je agenda er dan maar bij, want dit wil je meemaken!

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Oranjepop

PACESHIFTERS & Donnerwetter hebben de after dinner dip weggeblazen, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest zorgt voor extra…

Posted by Oranjepop on Thursday, 27 April 2017

Vaste aftrapper van de festivals in Nijmegen in 2018 is Oranjepop. Op 27 april, Koningsdag dus, treden er in het Hunnerpark verschillende bandjes op en kun je lekker eten bij de foodtrucks. Met een beetje geluk is het ook nog mooi weer zodat je lekker met je biertje in de hand van het zonnetje kunt genieten. Tijdens de editie van 2018 kun je onder andere rapper Fresku aan het werk zien.

Festival Op ’t Eiland

Op deze druilerige dinsdag kijken we vol weemoed terug op 't Eiland 2017 met dit zonnige plaatje! #ThrowbackTuesday en op naar komende zomer ?

Posted by Festival Op 't Eiland on Tuesday, 13 March 2018

Festival op ’t Eiland hoort bij de Lindenberg Huis voor de Kunsten. Tijdens de Vierdaagse wordt het waalstrand bij Lent omgetoverd tot een heus festival, compleet met circustent, podium, lekker eten en drinken en genoeg te doen voor de kleintjes. Je kunt er vanaf de Waalkade naartoe met een pontje, hoe leuk is dat!

Bevrijdingsfestival

De Likt© Matthijs Mekking Photography

Posted by Bevrijdingsfestival Nijmegen on Sunday, 7 May 2017

Ook op 5 mei is het los gaan geblazen in het Hunnerpark, maar dan tijdens het Bevrijdingsfestival. Vieren dat we vrij zijn was nog nooit zo leuk!

TREK Nijmegen

foodtruck nijmegen
TREK foodtruckfestival in Nijmegen (foto: http://wendyonline.nl)

Van 15 juni tot en met 17 juni werp jij je kleedje uit in het Hunnerpark. Daar geniet je tijdens festival TREK van de lekkerste hapjes, de leukste muziek en natuurlijk een lekker glaasje wijn. Gezien de datum kan het met het weer ook bijna niet misgaan, dus dat wordt een weekendje lekker genieten.

Vierdaagsefeesten

Vierdaagse 2017
Uitzicht vanaf het balkon tijdens de Vierdaagse van 2017.

Inkoppertje natuurlijk, maar van de festivals in Nijmegen in 2018 is dit de allergrootste. De Vierdaagsefeesten zijn zelfs het grootste gratis evenement van Europa! Jawel dames en heren, en dat allemaal gewoon in de spreekwoordelijke achtertuin. Tijdens de feesten vind je overal verschillende festivalletjes, groot of klein, waar je kan genieten van het mooiste evenement van het jaar. #zinin!

Het Nest Festival

Tot volgend jaar op Het Nest <3 Of tijdens Planet Rose X Pole Group w/ Jonas Kopp + Reeko e.a. / Subcultuur presents: DJ TBA & MoreCheck Instragram: @hetnestfestivalFoto: 1AM Photography

Posted by Het Nest on Friday, 8 September 2017

Nieuwkomer in Nijmeegs festivalland is festival Het Nest Festival. De tweede editie van dit evenement vindt plaats op 8 september 2018. Voor de Nijmeegse Techno en House liefhebber is het goed toeven in het Goffertpark tussen dit dagfestival. De nazomer vier je gewoon in het park!

Music Meeting

wereldreis Music Meeting
Foto: Gerard Verschooten

Sommige artiesten die je ziet op Music Meeting in park Brakkenstein zijn in hun thuisland net zo groot als Guus Meeuwis of Marco Borsato in Nederland. Deze wereldmuzikanten maken de mooiste muziek waardoor je steeds verrast wordt. Ook leent Music Meeting zich perfect voor een lui middagje grashangend festivallen. Dit jaar vindt Music Meeting plaats op 19, 20 en 21 mei.

Go Short

Go Short

Tussen al deze festivals in Nijmegen in 2018 vinden we ook een filmfestival, namelijk International Short Filmfestival Go Short. Tussen 11 en 15 april zie je in LUX de gekste, mooiste en leukste korte films. De filmmakers zijn vaak zelf ook aanwezig voor een Q&A en er is genoeg ruimte in het programma om gezellig een biertje te drinken.

Down the Rabbit Hole

Nijmeegse Festivals 2017 Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole 2016 (foto: Facebook Down The Rabbit Hole)

Oké, oké, het is misschien nét geen Nijmegen meer maar wel op fietsafstand: Down The Rabbit Hole. In de Groene Heuvels in Beuningen wordt een recreatiepark omgetoverd tot sprookjesparadijs waar dit jaar artiesten optreden als Nick Cave and the Bad Seeds, De Jeugd van Tegenwoordig en Queens of the Stone Age. Het festival huisvest drie dagen lang zo’n 25.000 mensen. En dit alles gebeurt gewoon om de hoek!

Drift Festival

Dirft om te dansen
Drift om te dansen

Voor de dance- en technoliefhebber staat er tussen al deze festivals in Nijmegen in 2018 ook weer een oude bekende: het Drift Festival. Elk jaar verzamelt heel Nijmegen en verre omstreken zich weer op het industriële en rauwe terrein van de Vasim om van 12:00 uur tot 00:00 uur de klok rond te dansen. Leuke DJ’s, goede sfeer, en als de zon schijnt helemaal perfect.

Zijn er jouw lievelings vergeten? Mail jouw festivaltip naar nijmegen@indebuurt.nl!

 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.