Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe jij mee aan de Marikenloop? Dan wensen we jou veel succes!

Door Jurgen Smit 21 mei 2017

Onze stad is voor vandaag het domein van maar liefst 9.000 dames die meedoen aan de Nijmeegse Marikenloop. Omdat iedereen natuurlijk fans en supporters meeneemt verwacht de organisatie zo’n 20.000 mensen op en rond het parcours.

Want Marikenloop at the park (vernoemd naar startlocatie Park Brakkenstein) is niet alleen leuk voor de deelneemsters. Je kan op het festivalterrein shoppen, nieuwe sporten uitproberen, eten en drinken bij foodtrucks en een dansje doen op de muziek van Crazy Pianos. Heb je dus nog geen plannen vandaag, neem dan eens een kijkje bij dit hippe hardloopfestival! Omdat de loop haar 15e verjaardag viert, zijn er heel veel nieuwe en toffe initiatieven. Wil je weten wat? Indebuurt maakte al eerder het lijstje Alles wat je wil weten over de Marikenloop.

Sterk topveld

De 15e Marikenloop kent een sterk topveld. Ruth van der Meijden verdedigt haar titel. Vorig jaar liep zij de 5 kilometer in 16 minuten en 7 seconden(!). Ook de winnares van 2015, Irene van Lieshout, verschijnt aan de start. Samen met nationale toppers Kim Dillen, Jessica Oosterloo, Jacelyn Gruppen en Julia van Velthoven strijden zij om de titel op de 5 kilometer. De eerste start van de 5 kilometer is om 12.30 uur. De 7,5 kilometer start om 13.15 uur en de 10 kilometer om 14.00 uur. Ren jij vandaag ook mee? Wij wensen je veel succes!

 Meer over Doe jij mee aan de Marikenloop? Dan wensen we jou veel succes! ontdekken?

Doe jij mee aan de Marikenloop? Dan wensen we jou veel succes!


adv.