Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x dingen om te doen met je date in Nijmegen

Door Jurgen Smit 2 oktober 2017

YES je hebt een date! Maar wat moet je in godsnaam gaan dóen met zijn tweeën?! Daar hoef je voorlopig dus niet meer over na te denken, want dat deden wij alvast voor je. Kan jij je concentreren op die vlinders!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Insecten eten bij café In de Blaauwe Hand

meelwormen biertje
Bij café In de Blaauwe Hand in Nijmegen serveren ze meelwormen en krekels bij de borrel.

Als je echt wil weten wat voor een vlees (of in dit geval insect) je in de kuip hebt, neem je date dan mee naar café In de Blaauwe hand. Het is er lekker donker en knus en je weet dat tientallen generaties voor jou hier al ongemakkelijk tegenover elkaar hebben zitten glimlachen. Om het ijs een beetje te breken kan je een lekkere portie meelwormen bestellen. Daar kan je dan weer samen om lachen (of huilen). Een unieke ervaring!


Meer over Café In de Blaauwe Hand ontdekken?

Café In de Blaauwe Hand cafés

Gesloten15:00 - 01:00

Achter de Hoofdwacht 3, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Wandelen en een pannenkoekje bikken op de Duivelsberg

In een enorm oud bos vol Nijmeegse geschiedenis (er staan bordjes met informatie bij dus je hoeft gelukkig niks in te studeren) ligt de Duivelsberg. Je hebt er heerlijke wandelroutes en prachtige uitzichten. Al lopend praat het vaak wat makkelijker en als het ijs eenmaal gebroken is kan je lekker samen een pannenkoekje eten in het gelijknamige pannenkoekenrestaurant. Knus, gezellig en actief!


Meer over Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg ontdekken?

Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg restaurants en horeca

Geopend11:00 - 20:00

Duivelsberg 1, Berg en Dal

Bekijk meer:restaurants en horeca

Schaatsen bij Triavium

Dit is een hele leuke date-optie, maar niet voor iedereen weggelegd. Als je niet goed (of zelfs helemaal niet) kunt schaatsen zie je er op de schaatsbaan al snel uit als Bambi in zijn jonge jaren. Toch schept het ook een band als je je in zijn of haar armen kunt laten vallen tijdens een verwoede poging om vooruit te komen. En het is natuurlijk ook wel hilarisch als je date een keer onderuit gaat.


Meer over Triavium schaatsbaan ontdekken?

Triavium schaatsbaan sportcentra

Geopend09:00 - 17:00

Van Rosenburgweg 2, Nijmegen

Bekijk meer:sportcentra

Struinen door de Millinger Theetuin

Millinger Theetuin

Wil je een relaxte date maar toch wat zien? Ga dan naar de Millinger Theetuin en maak daar een wandeling. Er is bijzonder veel moois te zien en je kan ook even rustig zitten om, je raad het al, een kopje thee te drinken. Je kan er ook lekker lunchen, trouwens!


Meer over Millinger Theetuin ontdekken?

Millinger Theetuin lunch

Geopend10:00 - 18:00

Klaverland 9, Millingen aan de Rijn

Bekijk meer:lunch

Rondleiding met bierproeverij bij de Hemel

Op zaterdag en zondag kan je tussen 13:00 uur en 17:00 uur deelnemen aan een rondleiding bij brouwerij de Hemel. Deze stadsbrouwerij is gevestigd in een supermooi en historisch pand. De oude kelders spreken tot de verbeelding en je leert ook nog eens van alles over bier. Als kers op de taart krijg je aan het einde van de rondleiding een bierproeverij, bestaande uit zes biertjes die gebrouwen worden door de Hemel zelf. Keileuke date als je het ons vraagt.


Meer over Brouwerscafé de Hemel ontdekken?

Brouwerscafé de Hemel cafés

Geopend12:00 - 00:00

Franseplaats 1, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Naar de bioscoop

Foto ter illustratie: Unsplash.com

Door het gebrek aan interactie is deze optie misschien niet erg geschikt voor een eerste date, maar zeker wel voor een tweede of derde. Ga lekker achter in de bioscoopzaal zitten en zoek stiekem zijn of haar hand. Pak daarna nog een drankje bij een van de talloze bruine kroegjes die Nijmegen rijk is en je hebt door de film meteen een gespreksonderwerp.


Meer over Vue Cinema Carolus ontdekken?

Vue Cinema Carolus bioscopen

Geopend12:15 - 22:00

Plein 1944 28, Nijmegen

Bekijk meer:bioscopen

Daten op de campus

Pak in het Erasmusgebouw de lift naar de bovenste verdieping en vergaap je samen met je date aan het fenomenale uitzicht over de stad. In de avond zie je ook nog alle prachtige lichtjes, dat is helemaal romantisch! Dorst gekregen van al dat staren? Bestel dan bij het cultuurcafé een lekker biertje met een borrelplankje. Als je geluk hebt speelt er ook nog een gezellig bandje of treedt er een stand-up comedian op. Nijmeegse gezelligheid!


Meer over Cultuur café ontdekken?

Cultuur café cafés

Geopend10:00 - 23:00

Mercatorpad 1, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Samen een hapje eten

Oké, uit eten gaan ligt misschien wat voor de hand, maar je kan in Nijmegen gewoon echt heel goed een vorkje prikken! Ben je bang dat jullie de rekening niet gaan splitten en is je salaris nog niet gestort? Geen probleem, want in Nijmegen zijn ook keiveel betaalbare eetgelegenheden waar je jouw date mee naartoe kan nemen zoals bijvoorbeeld Funkenstein. Bon apetite!


Meer over Funkenstein ontdekken?

Funkenstein cafés

Gesloten17:00 - 00:00

Lange Hezelstraat 80, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Workshop erotische bonbons maken

Chocolate bar
Bonbons maken in een workshop bij The Chocolate Bar. De niet-erotische variant, helaas. Indebuurt zoekt nog foto’s van de workshop erotische bonbons!

Voor de mensen die zich niet zo lekker voelen bij een wedstrijdje oogcontact in het café is er gelukkig nog iets veel ongemakkelijkers: een workshop erotische bonbons maken! Kan gewoon in Nijmegen. Je maakt bonbons in de vunzigste vormpjes en mag je zelfgemaakte paar borsten daarna ook nog eens mee naar huis nemen om op te smikkelen. Breekt wel lekker het ijs!


Meer over The Chocolate Bar ontdekken?

The Chocolate Bar speciaalzaken

Geopend10:00 - 22:00

Waalbandijk 16, Nijmegen

Bekijk meer:speciaalzaken
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.