Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zin in iets cultureels? 5 x musea in Nijmegen

Door Jurgen Smit 9 juli 2017

Wil je wat leuks doen in eigen stad? En dan ook nog een beetje cultureel verantwoord? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want wij hebben vijf musea in Nijmegen voor je uitgezocht waar genoeg te zien is! (Dit lijstje is niet op volgorde van belangrijkheid)

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Museum het Valkhof

Valkhof
Foto: Museum het Valkhof

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De Romeinen hadden het hier al goed naar hun zin en dat is terug te zien in Museum het Valkhof. Van alle musea in Nijmegen vind je hier de meest bijzondere vondsten uit de Romeinse tijd. Harnassen, sieraden, ketels: je vindt het er allemaal. Ook heeft Museum het Valkhof kunst in huis in de vorm van schilderijen en beelden. Er zijn wisselende exposities zodat er elke keer weer wat nieuws te ontdekken is. Een kaartje voor Museum het Valkhof kost 11 euro (voor studenten € 5,50).


Meer over Museum het Valkhof ontdekken?

Museum het Valkhof musea

Gesloten11:00 - 17:00

Kelfkensbos 59, Nijmegen

Bekijk meer:musea

MuZIEum

muzieum
Foto: MuZIEum

Benieuwd hoe het is om blind te zijn, maar heel blij met je functionerende ogen? Dan kun je een ‘kijkje nemen’ in het MuZIEum, een van de meest bijzondere musea in Nijmegen. Je wordt er rondgeleid door blinde en slechtziende gidsen die je een kijkje geven in hun wereld. Je leert lopen met een stok en vertrouwen op je gids, zoals ook een blinde op een hond vertrouwt. Een bezoek aan het MuZIEum is een unieke ervaring in de belevingswereld van blinden en slecht zienden. Reserveren kan online en een kaartje kost vijftien euro.


Meer over MuZIEum ontdekken?

MuZIEum musea

Gesloten09:30 - 17:00

Ziekerstraat 6B, Nijmegen

Bekijk meer:musea

Museumpark Orientalis

vaderdag
Museum Orientalis. Foto: Facebook museum Orientalis

Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar een brug wordt geslagen tussen architectuur en natuur. Er zijn drie themadorpen waar je doorheen kunt wandelen: het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat. Je loopt letterlijk door de oudheid heen en er is van alles te zien en te beleven voor groot en klein. Een kaartje voor dit bijzondere museum kost 10 euro, voor een kind tot 15 jaar bedraagt de entreeprijs 6 euro. Je kunt in het park ook trouwen en er zijn geregeld leuke activiteiten.


Meer over Museumpark Orientalis ontdekken?

Museumpark Orientalis musea

Gesloten11:00 - 17:00

Profetenlaan 2, Nijmegen

Bekijk meer:musea

Nationaal fietsmuseum Velorama

Velorama
Foto: Velorama

Ben jij een fietsfanaat? Komt goed uit, want één van de musea in Nijmegen is helemaal gericht op fietsen. De collectie van Velorama is vooral gericht op de periode van vóór 1900, dus we praten echt over stokoude exemplaren! Na 1900 worden uitsluitend speciale – en rijwielen van bekende mensen tentoongesteld. Het fietsmuseum is gevestigd aan de Waalkade en een entreebewijs kost 5 euro voor volwassenen (3 voor kinderen).


Meer over Nationaal Fietsmuseum Velorama ontdekken?

Nationaal Fietsmuseum Velorama musea

Gesloten10:00 - 17:00

Waalkade 107, Nijmegen

Bekijk meer:musea

Het Afrika Museum

Afrika Musea
Foto: Afrika Museum

Het Afrika Museum heeft een binnen- én een buitenmuseum. In het binnenmuseum zijn er traditionele Afrikaanse objecten te bewonderen en in het buitenmuseum kom je meer te weten over de traditionele Afrikaanse architectuur. Speciaal voor kinderen is er ook een kinderbeeldenbos, vol dieren uit Afrikaanse mythen waar op geklommen en gespeeld kan worden. Op het moment is er een verententoonstelling waarin aandacht wordt besteed aan de rol die veren innemen door de tijd heen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Een entreebewijs kost 14 euro (kinderen tot 18 jaar 6 euro).


Meer over Afrika Museum ontdekken?

Afrika Museum musea

Gesloten10:00 - 17:00

Postweg 6, Berg en Dal

Bekijk meer:musea
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.